Tabu
Image default
CULTURE Slider

Ziua Internațională a Cărții | Noaptea Cărților Deschise în România

Ca în fiecare an, Editura Litera organizează o nouă ediție extraordinară a celui mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România. „Noaptea Cărților Deschise” se va desfășura exclusiv online între 23 și 24 aprilie 2021. 

Pasionații de lectură din întreaga lume sărbătoresc, în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, un eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, această zi este marcată, pentru al 9-lea an consecutiv, prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise, inițiat de Editura Litera. 

În exclusivitate pentru comunitatea fidelă lecturii, prin amabilitatea actriței Maia Morgenstern și echipei Teatrului Dramaturgilor Români, va fi disponibil online spectacolul după piesa de teatru autobiografică Nu sunt eu cu actrița Maia Morgenstern în rolul principal. 

Spectacolul va fi pus în scenă special pentru acest eveniment, fiind disponibil un timp limitat, în baza unei înregistrări. Pentru a beneficia de acces gratuit, trebuie să completați un formular de înscriere: https://forms.gle/o2HggmSVVbnwjbQs5

Fiecare loc ocupat la spectacolul de teatru online înseamnă o carte nouă într-o bibliotecă nevoiașă din țară. 10 000 de locuri în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărților Deschise înseamnă 10 000 de cărți noi gratis, oferite de Editura Litera către bibliotecile din țară. 

Totodată, bucuria lecturii va fi împărtășită și printr-o serie de momente online dedicate cărții alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu și alți promotori constanți ai culturii. Evenimentul se desfășoară începând de vineri, 23 aprilie, de la ora 7:00 și până sâmbătă, 24 aprilie, la ora 19:00. 

ARTICOLE SIMILARE

DELIA facuta zob de CHELOO si BITTMAN

Un model marchează Ziua Mondială a Sindromului Down 2018 cu un pictorial inedit

Andreea Damian

Machiajul puternic: modul în care fetele și băieții din Generația Z au creat o imensă subcultură

Andreea Damian

Ar trebui să adopți o pisică sau un câine? Câteva întrebări la care să te gândești înainte să faci alegerea

realitatea

„Black Is King”: albumul vizual al lui Beyoncé este o sărbătoare a modei și a simbolismului

Andreea Damian

Megaconcertul Lenny Kravitz

realitatea

Scrie un comentariu