Tabu
LIFESTYLESlider

Și dacă am adopta un coral la distanță?

Doriți să oferiți un cadou special pentru Ziua Îndrăgostiților? Cum vi se pare ideea unui coral? Dar nu într-o cutie sau pe o bijuterie, ci sub o formă mai specială: adopția la distanță!

Deteriorat de poluare, coralul este acum în mare pericol. Datorită acestei urgențe ecologice, Coral Guardian, o organizație care luptă pentru protejarea ecosistemelor de corali prin implicarea populațiilor locale, propune adoptarea unui coral, ulterior transplantat în largul coastei Indoneziei.

Cum adopt un coral la distanță?

Slăbit de poluarea marină, cauzată printre altele de pescuitul excesiv, încălzirea globală și abuzul de creme cu protecție solare pline cu substanțe chimice, coralul este mai mult decât oricând amenințat cu dispariția.

Înțelegând urgența conservării recifelor de corali, unde există aproape 2 milioane de specii diferite (adică 25% din speciile marine), asociația franceză Coral Guardian propune adoptarea unui coral.

Principiul? Pentru 30 de euro, cineva devine „proprietarul” unui coral, căruia i se poate da chiar și un nume, care va fi apoi transplantat în recifele insulei Hatamin, situată în Indonezia.

Așa arată un certificat de adopție

Primiți apoi certificatul său de adopție cu o fotografie, locația sa GPS și numele membrului echipei Coral Guardian care îl va transplanta.

De ce este important să susții această acțiune? Datorită donațiilor, Coral Guardian a transplantat deja 40.000 de corali în recifele de corali avariate din Hatamin, situate în apropierea satului Seraya Besar, care pot continua astfel să trăiască din pescuit datorită revenirii acestei biodiversități

Mai multe detalii AICI

ARTICOLE SIMILARE

ANDRÉ RIEU lanseaza DVD-ul “Live in Bucuresti”

realitatea

E oficial – bărbații cu barbă sunt mai atrăgători decât cei rași

realitatea

Top 10 cele mai fierbinti scene de dragoste din filme

realitatea

Cum să treci cu bine de febra mărțișoarelor

realitatea

Record la incasari in Romania la premiera Fast and Furious 7

Omul de afaceri Dan Haidău a împușcat un câine aflat lângă stăpân, în pădurea de agrement Moșnița

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu