Tabu
LIFESTYLE

10 greșeli culturale de evitat când călătorești în străinătate

Poate fi dificil să navighezi în normele culturale necunoscute, mai ales când nu vrei să jignești pe nimeni sau să-ți strici călătoria. De exemplu, în unele țări asiatice, este considerat nepoliticos să arăți cu degetul arătător. Pentru a vă ajuta să aveți o călătorie fără probleme, am întocmit o listă cu 10 greșeli culturale de evitat.

  1. Dezvăluirea claviculei și umerilor în Coreea de Sud

În Coreea de Sud, dezvăluirea claviculei și a zonei umerilor în public este considerată prea provocatoare. Acest lucru se datorează credinței culturale că a arăta multă piele este inadecvat și lipsit de respect. Cu toate acestea, purtarea fustelor scurte este acceptabilă din punct de vedere social.

  1. Bacșiș în Japonia

Atenție, călători în Japonia: lăsați acei yeni în plus acasă. În cultura japoneză, serviciul este o parte integrantă a jobului și nu este necesar să dai bacșiș ca o modalitate de a arăta apreciere. De fapt, poate fi privit ca un semn de lipsă de respect, deoarece implică faptul că persoana care furnizează serviciul speră să obțină niște bani în plus decât să-și facă treaba cu mândrie.

  1. Suflarea nasului în public în Japonia

A-ți sufla nasul în public este o greșeală majoră în cultura japoneză, deoarece este văzut ca fiind lipsit de respect și insalubru. Așadar, dacă vă simțiți nasul încărcat în timpul călătoriei, asigurați-vă că pășiți într-un spațiu privat sau așteptați până când vă întoarceți în camera de hotel pentru a vă sufla nasul.

  1. Cererea unui recipient pentru mâncare în Italia

A cere un recipient pentru resturile din farfurie este o greșeală majoră în această țară, deoarece este văzută ca lipsită de respect față de mâncare și cultură. Mâncarea de acolo este o parte integrantă a experienței culinare și este important să arătați apreciere pentru felurile de mâncare care sunt servite.

Așadar, fiți pregătiți să savurați fiecare înghițitură din masă și să părăsiți restaurantul mulțumit. Și dacă se întâmplă să aveți unele resturi, nu vă fie teamă să cereți ospătarului sugestii despre cum să le savureți mai târziu – doar nu vă așteptați să le împacheteze pentru a le duce acasă.

  1. Mănânci cu furculița în Thailanda

Dacă plănuiești o călătorie în Thailanda și îți place să mănânci cu furculița, s-ar putea să vrei să o lași baltă. A folosi o furculiță pentru a mânca este un mare NU în această țară. În schimb, veți dori să vă simțiți confortabil folosind o lingură și o furculiță, lingura fiind folosită pentru a culege mâncarea, iar furculița fiind folosită pentru a împinge mâncarea pe lingură.

  1. Plecarea după primul rămas bun din Maroc

În Maroc, este important să fii pregătit pentru un lung rămas bun atunci când vizitezi casa cuiva. Se obișnuiește să schimbi mai multe „rămas-bun” în această țară, iar plecarea după doar unul este considerat nepoliticos. Acest lucru este văzut ca un semn de nerăbdare sau dezinteres. Și este important să arătăm respect față de obiceiurile și tradițiile culturii locale.

Așadar, dacă plănuiești o excursie în Africa de Nord, fii pregătit să-ți faci timp și să schimbi câteva rămas-bun în plus înainte de a pleca.

  1. Lipirea bețișoarelor în orez în China

În China, este considerat nepoliticos să-ți bagi bețișoarele în poziție verticală în mâncare, deoarece acest lucru amintește de ritualurile funerare. Mai mult, este important să evitați să arătați sau să gesticulați cu bețișoarele, deoarece acest lucru poate fi considerat nepoliticos.

  1. Folosirea de cerneală roșie în Portugalia

Portughezii consideră că este o manieră greșită să scrii cu cerneală roșie. Acest lucru se datorează probabil asocierii cu greșeli și negativitate. Prin urmare, utilizarea cernelii roșii poate fi considerată lipsită de respect. De aceea, dacă plănuiești o călătorie în Portugalia și nu vrei să jignești pe nimeni, asigură-te că ai lăsat stiloul roșu acasă și optează pentru un stilou cu cerneală albastră sau neagră.

  1. Încrucișarea degetelor în Vietnam

Încrucișarea degetelor în această țară este un tabu major. Este considerat nepoliticos, sugestiv și lipsit de respect. Înainte de a vizita Vietnam, este o idee bună să vă familiarizați cu tradițiile locale pentru a evita orice situații incomode sau jenante. Dacă te simți superstițios sau ai nevoie de ceva noroc suplimentar, există o mulțime de alte gesturi pe care le poți încerca și care sunt potrivite.

  1. Nu scoateți sunetul sărutului în Franța

În Franța, este obișnuit să-i întâmpini pe alții cu un sărut pe fiecare obraz, cunoscut sub numele de „la bise”. De asemenea, este esențial să scoateți un sunet de sărut atunci când executați la bise, deoarece dacă nu faceți acest lucru poate fi considerat nepoliticos. Sunetul sărutului este o parte tradițională a ritualului de salut și exprimă afecțiune și apreciere față de persoana întâmpinată.

Dacă vizitați Paris și doriți să evitați orice fals social, este important să vă amintiți să faceți sunetul săruturilor atunci când salutați oamenii cu la bise. Dacă nu vă simțiți confortabil cu contactul fizic, strângerea mâinii este, de asemenea, un salut acceptabil.

ARTICOLE SIMILARE

Akon și-a construit propriul oraș în Senegal – Akon City

Andreea Damian

“Tatal biologic” al printului Harry pune pe jar casa regala britanica

Milionara in euro, fosta iubita a lui Andi Moisescu se judeca cu mama ei pe averea tatalui !

Experimentul inteligent al orașului Barcelona – fără mașini în locuri publice!

realitatea

Uite cat de draguta e fetita lui Brenciu!

Barmani rapizi, creveți în sos roșu și petrecere în culori

realitatea

Scrie un comentariu