Tabu
HEALTH

10 plante de apartament care-ți afectează sănătatea

Plantele de interior tind să fie din ce în ce mai populare mai ales în apartamente mici.

Acestea sunt apreciate pentru calitățile lor ornamentale și de purificare a aerului, dar uneori pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea persoanelor din jur. Copiii sunt cei mai expuși la aceste pericole, precum și animalele de casă, deoarece pot înghiți din greșeală părți din aceste plante.

Atunci când își decorează casele, oamenii ar trebui să fie atenți să nu aleagă plante care le pun în pericol sănătatea.

A avea o plantă de apartament aduce bucurie și un pic de verde în viața noastră, dar trebuie să știți de asemenea că unele plante sunt foarte toxice.

  1. Dieffenbachia

Chiar dacă are frunze colorate frumos, Dieffenbachia este una dintre principalele plante care pot duce la intoxicație. Expunerea accidentală poate provoca vezicule la nivelul gurii, diaree, greață și vărsături, senzație de arsură pe gură și gât, umflături și durere.

  1. Sansevieria

Cunoscută popular ca „săbiuța”, Sansevieria este o plantă de interior utilizată pentru decorarea casei. Această plantă conține o substanță numită saponină, care poate fi toxică dacă este ingerată. Saponina provoacă greață, vărsături și diaree.

  1. Zamioculcas

Zamioculcas provoacă dureri, iritații ale pielii și umflături dacă este ingerată. Dacă intrați în contact cu aceasta, clătiți zona expusă cu apă și contactați un medic, dacă este necesar.

  1. Aloe Vera

Aloe are o varietate de utilizări și prezența sa pe această listă s-ar putea să te surprindă! Potrivit oamenilor de știință, această plantă conține substanțe care sunt capabile să provoace diaree, alergii și probleme cu rinichii.

  1. Gălbenele

Dacă sunt ingerate, gălbenele pot provoca disconfort gastro-intestinal. De asemenea, seva din plantă poate provoca erupții cutanate pe piele.

  1. Philodendron hederaceum

Philodendron hederaceum conține o substanță numită oxalat de calciu, care poate provoca dureri și dificultăți la înghițire. Deși această plantă poate părea frumoasă, nu uitați să țineți animalele de companie departe de ea.

  1. Caladium

Frunzele sale în formă de inimă sunt frumoase, dar atenție, această plantă poate fi periculoasă și otrăvitoare. Dacă animalele și copiii intră în contact cu frunzele de Caladium, pot să apară dificultăți de respirație. În aceste cazuri, cel mai bine este să contactați un specialist în toxicologie și să spălați/ștergeți zona afectată.

  1. Iedera dracului

Iedera dracului are frunze mari, frumoase, și adesea sunt folosite pentru decorarea unei locuințe. Această plantă conține oxalat de calciu, care poate provoca iritații la nivelul buzelor, limbii și gurii, salivare excesivă și chiar vărsături.

  1. Plantă-creion

Oricât de frumoasă pare, Euphorbia tirucalli are o seva corozivă care poate provoca iritații ale pielii și ochilor. De aceea, această plantă trebuie manipulată cu grijă suplimentară, folosind mănuși și protecție pentru ochi. Dacă planta intră în contact cu ochii, pot apărea roșeață, mâncărime și senzații de arsură, afectând vederea.

  1. Degețel

Cunoscută și sub numele de Digitalis purpurea, această floare purpurie este prezentă în grădini sau este utilizată ca plantă de apartament. Puțini oameni știu că frunzele, florile și chiar semințele sale transportă o substanță cunoscută sub numele de digoxină, care poate fi fatală pentru animale și oamenii care o ingerează.

ARTICOLE SIMILARE

Boala care poate duce la deces, dar poate fi prevenită. Sfaturi pentru toate femeile care au aceste simptome

Oana

Apetitul tău are 7 „vârste” și oricine dorește să rămână în formă trebuie să le cunoască

Andreea Damian

Trezirile dese în timpul nopții ar putea provoca un infarct

Andreea Damian

Coronavirus: de ce oamenii iau tot mai multe boli grave de la animale

Andreea Damian

Pentru binele tău, încetează să mai bei suc de fructe!

Andreea Damian

8 superalimente pe care nu ar trebui să le mâncăm în exces

Andreea Damian

Scrie un comentariu