Tabu
Image default
HEALTH Slider

Sfatul specialiștilor în sănătate pentru 2020: evită dietele rapide și ceaiurile detoxifiante

În cazul în care rezoluția ta de Anul Nou este să slăbești, evită dietele rapide, deoarece aceste nu funcționează și pot fi dăunătoare, spun experții britanici din sănătate.

Pastilele dietetice, ceaiurile cu rol de detoxifiere și produsele care suprimă pofta de mâncare nu sunt o soluție rapidă, spune prof. Stephen Powis, director medical NHS. El avertizează că aceste produse pot avea efecte secundare, inclusiv diaree și probleme cardiace. A slăbi în condiții de siguranță necesită timp, consum de alimente potrivite și exerciții fizice.

Curele rapide antimahmureală îți pot afecta grav sănătatea.

Avertizările specialistului se referă, de asemenea, și la pericolele „scăpărilor de sărbători” sau a remediilor rapide antimahmureală. Anul trecut, modelul Kendall Jenner a fost spitalizată în urma unei reacții la un cocktail de vitamine, obținut din soluție salină, magneziu, calciu, complexul de vitamine B și vitamina C. În cazuri extreme, recurgerea la acest remediu în caz de mahmureală poate provoca greață, leziuni hepatice sau moarte din cauza unei supradoze toxice de vitamina A. „Vindecarea miraculoasă și rapidă pur și simplu nu există, iar oricine spune că acest lucru este posibil se înșală”, spune expertul. „Rezoluțiile de Anul Nou sunt un moment excelent pentru a face o schimbare, dar realitatea este că există o șansă slabă de succes cu pastilele dietetice și ceaiurile cu rol de detoxifiere – iar oamenii ar putea ajunge să-și facă mai mult rău decât bine”, mai spune Stephen Powis.

„Atingerea obiectivelor de Anul Nou și eliminarea câtorva kilograme în exces după Crăciun poate fi o idee bună, dar sunt mult mai ușor de realizat atunci când sunt făcute treptat și în siguranță.”

NHS are câteva sfaturi pentru a-ți atinge obiectivele de sănătate de Anul Nou:

  • Slăbește urmând o dietă pe mai multe săptămâni
  • Renunță la fumat
  • Fă sport
  • Consumă mai puțin alcool
  • Consumă mai multe fructe și legume

British Dietetic Association (BDA) sfătuiește oamenii să stea departe de dietele care promovează un ingredient magic sau un produs pentru a rezolva problema kilogramelor în plus, fără să-ți afecteze stilul de viață. orice dietă care promite o pierdere rapidă a kilogramelor în plus este pur și simplu dubioasă. Dietele rapide promovează adesea doar un singur grup de alimente evitându-le pe celelalte.

Mai ales, nu te lăsa păcălit de succesul celebritățile.

BDA spune: „Cel mai bun mod de a pierde în greutate și de a o menține este de a face alegeri mai sănătoase, de a mânca o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional și variat, cu porții de dimensiuni adecvate și de a fi activ fizic”.

Noțiunea de „detoxifiere” este o prostie, spune BDA, deși este recomandat să bei mai puțin alcool și să dormi mai mult, să iei aer curat și să faci exerciții fizice. Corpul are propriul sistem încorporat pentru detoxifierea și eliminarea toxinelor. Nu există pastile sau băuturi specifice, plasturi sau loțiuni care îți pot detoxifia organismul ca prin minune.

ARTICOLE SIMILARE

Rihanna renunță la muzică. Cântăreața are planuri uriașe!

Andreea Damian

MNLR | Expoziție de stampe japoneze

Ciocîrlan

Centenarul în mesaje publice festive – momente și schițe 2018

Dora Constantinovici

Mary Poppins se întoarce: Supercalifragilisticexpialidocious sau nu?

realitatea

Dans erotic marca Jennifer Lopez la AMA 2020 VIDEO

Andreea Damian

A mâncat 2.200 de calorii pe zi și a slăbit fără înfometare. Cum a reușit

Andreea Damian

Scrie un comentariu