Tabu
LIFESTYLE

12,5% dintre femei fac cancer la sân din cauza modului nesănătos de viață

12,5% dintre femei vor face cancer la sân spune un studiu alarmant ale cărui concluzii au fost publicate recent. Medicii specialiști care s-au ocupat de cercetarea în sine spun că de vină ar fi obezitatea, consumul de alcool și vârsta din ce în ce mai înaintată la care femeile fac copii. În fiecare an, doar în Marea Britanie, sunt diagnostigate cu acestă boală 47.700 de femei, adică aproximativ 130 în fiecare zi. Mai grav este că acest număr este în continuă creștere.

Experții sunt de părere că raportul întocmit ar trebui să fie suficient de alarmant pentru femeile din toată lumea care ar trebui să adopte un stil de viață mai sănătos. Să consume o cantitate mai mică de alcool, să mânânce mai sănătos, să facă mai mult sport și, eventual să devină mame la vârste nu foarte înaintate.  124 de femei din 100.000 suferă de această boală adică un număr dublu față de oricare altă formă de cancer.

Cercetătorii implicați în studiu sunt de părere că între unele forme ale cancerului de sân și estrogen există o legătură puternică pentru că acest hormon este strâns legat atât de consumul de alcool și obezitate, cât și de perioada de sarcină. Una dintre cauzele principale ale apariției cancerului de sân este nivelul scăzut al estrogenului. La această cauză se adaugă și tratamentele medicale la care apelează femeile care vor să treacă mai ușor peste simptomele menopauzei.

Pentru a le face pe femei să înțeleagă mai ușor cât de rapid crește numărul celor care suferă de această maladie, specialiștii au publicat un grafic cu evoluția numărului de îmbolnăviri. În Marea Britanie în 1978 au fost diagnosticate 24.120 de cazuri, în 1999 – 42.400, iar în 2008 – 47.700. Femeile sunt mai expuse la îmbolnăvire odată ce ajung la menopauză, 22.900 din cazurile înregistrate în 2008 au apărut la persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani. Obezitatea la această vârstă, de exemplu, crește cu 30% riscul de a dezvolta o formă de cancer la sân.

Un studiu de amploare făcut în 2009 arată că îmbolnăvirea de cancer la sân poate fi evitată extrem de simplu: 30 de minute de exerciții în fiecare zi, iar cantitatea de alcool consumată zilnic să nu depășească mai mult de un pahar mic de vin.

ARTICOLE SIMILARE

A renunţat să se spele cu şampon din cauza chimicalelor. Cum arată acum parul ei, după 5 ani

5 PORTII pe zi – secretul frumusetii

Studiu: Dependența de rețele de socializare nu duce la depresie

Andreea Damian

Alegeți lenjerii de pat de calitate, pentru a avea un somn de noapte cu adevărat bun!

realitatea

Parfum de bucurie în noile pachete DERO

Data la care se deschid târgurile de Crăciun din România

Andreea Damian

Scrie un comentariu