Tabu
LIFESTYLE

8 deserturi fără coacere

Gata cu așteptarea în fața cuptorului, ne concentrăm acum pe deserturi ușoare și rapide de făcut, care nu necesită coacere. Dincolo de populara panna cotta și cleebrul tiramisu, ar trebui să încercăm și rețeta de mini eclere sau chiar o cremă de avocado presărată cu cacao.

Cei care se grăbesc vor începe pregătirea unei cafele fără lactoză, gata în 15 minute sau chiar o pavlova express acoperită cu mango, nucă de cocos și kiwi. Iată 12 rețete de deserturi fără coacere cărora nu le vom putea rezista.

Mini eclere

În această rețetă ușoară de mini eclere, produsele de patiserie choux sunt înlocuite cu pișcoturi înmuiate în suc de clementină și acoperite cu cremă de cocos și ciocolată. Se fac în maximum 15 minute.

Tiramisu

Iubim cu toții acest desert tradițional italian. Ideal să se prepare cu o zi înainte de a fi gustat.

Iată rețeta propusă de Jamila Cuisine!

500 g mascarpone
500 ml cafea îndulcită
400 g pișcoturi
8 linguri zahăr
5 ouă separate
3 linguri cacao
1 esență de vanilie
puțină sare

Pandișpan cu pere, ciocolată neagră și nucă de cocos

o cutie de pere în sirop tăiate și strecurate
cremă de ciocolată neagră – cca 500 g
30 de pișcoturi
125 g nucă de cocos

Mille-feuille cu brânză Étivaz

Ce-ai spune, pentru a nu alege între brânză și un desert dulce, mizăm pe această rețetă originală de mille-feuille? Conține brânză elvețiană Étivaz, jeleu de ceai, jeleu de gutui, pere și struguri confiați. Ceva care să ne surprindă papilele gustative.

200 g brânză elvețiană Étivaz
100 g de jeleu de gutui
1 măr
1 linguriță de jeleu Darjeeling
1 ciorchine de struguri
1 lingură ulei de nucă de cocos

Tartă cu brânză congelată

Imaginată de Christophe Michalak, ne place această prăjitură de brânză congelată făcută cu biscuiți speculoos, șerbet de lămâie și înghețată de mango pentru a înlocui tradiționala cremă de brânză. O rețetă răcoritoare pentru a o încerca cât mai curând posibil.

Mousse din cacao și cocos

Această rețetă de mousse cu curmale, lapte de cocos și cacao este sănătoasă, rapidă și delicioasă în același timp. Pentru că nu necesită gătit, va trebui să așteptați încă două ore înainte de a-l gusta.

Cremă de avocado cu cacao

Această rețetă necesită doar trei ingrediente: cacao, avocado și sirop de agave.

Pavlova

O pavlova fără gătit? Este posibil cu această rețetă fructată și gourmet. Ai nevoie de:

  • 8 bezele
  • 20 cl de smântână lichidă
  • 10 cl de cremă de cocos
  • 20 g zahăr tos
  • 1 mango copt
  • 2 kiwi

Așezați bezelele pentru a forma un cerc într-un vas. Umpleți interiorul cu cremă (batem frișca lichidă și crema de cocos, foarte rece, adăugam zahărul și mai batem câteva secunde pentru a obține o frișcă foarte fermă), așezați fructele deasupra, radeți coajă de lămâie deasupra și păstrați-o la frigider până când este gata de servit.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să te îmbraci la interviul de angajare

realitatea

Ce promisiune i-a făcut prințul William mamei sale la scurt timp după divorțul de Charles

Andreea Damian

Aici s-a ajuns, mai nou, muștele care depun ouă pe produsele din carne sunt binevenite

realitatea

15 trucuri scandinave care ne vor face viața mai confortabilă

Andreea Damian

De ce să optezi pentru o lenjerie de pat din bumbac satinat?

Andreea Damian

Denis Stefan si “bebelusa” Cristina au anulat nunta

Scrie un comentariu