Home > Lifestyle > Deco > 3 modalitati de a stiliza sistemul de incalzire din casa ta

3 modalitati de a stiliza sistemul de incalzire din casa ta

Sistemele de incalzire sunt esentiale pentru confortul casei moderne. Exista foarte putine cladiri care au fost proiectate special pentru a retine caldura, si astfel sa poata functiona fara un anumit sistem de incalzire si distribuire a caldurii in spatiul interior.

Astfel, cu siguranta ca si in casa ta exista o centrala termica, niste radiatoare sau alte sisteme de incalzire a spatiului, fie ca locuinta ta este racordata la un sistem comun sau individual de incalzire. Acestea pot fi de cele mai multe ori o problema pentru persoanele care se afla in procesul de decorare a locuintei, insa, cu doar putina imaginatie, un radiator poate deveni un element de design benefic pentru o incapere. De aceea, in randurile de mai jos am expus trei modalitati prin care locuinta ta poate beneficia estetic de pe urma sistemului de climatizare.

Carcase

Un radiator sau o centrala termica sau aflata fie in bucatarie, baie, dormitor sau living, pot ocupa inutil foarte mult spatiu, in timp ce din punct de vedere estetic nu vor oferi niciun plus. Insa aceasta este doar o perspectiva. O alta perspectiva este ca, intr-un mod ingenios, acestea pot fi acoperite cu o carcasa, pentru ca astfel sa poata fi utilizate ca un spatiu de depozitare, sau pe care pot fi asezate diferite elemente decorative.

In plus, in cazul radiatoarelor, o astfel de carcasa poate preveni atingerea elementilor si astfel ajuta la evitarea unor arsuri. Aceasta nu mai reprezinta o problema pentru cele mai noi tipuri de radiatoare, insa poate in cazul celor vintage, care uneori se incing prea tare.

Modernizare

Inlocuirea unui radiator este o operatiune recomandata pentru sezonul verii, avand in vedere ca sistemul de incalzire nu este utilizat in aceasta perioada. Poti indeparta un vechi radiator pentru a-l inlocui cu unul nou, adaptat la stilul tau decorativ si caracteristicile incaperii. De exemplu poti inlocui vechiul calorifer alb din baie cu unul cromat care sa se potriveasca cu bateriile de la chiuveta si cada.

Poti opta chiar si pentru modificarea pozitiei originale, daca astfel va fi mai benefic pentru tine din punct de vedere estetic si al organizarii spatiului.

Adaptare

Daca nu ai spatiu pentru a acoperi radiatorul cu o carcasa, poti alege sa adaptezi aspectul vizual al acestuia la incapere. Mai exact, il poti vopsi intr-o culoare care sa se potriveasca culorilor de pe pereti, sau culorilor altor elemente vizuale din spatiul respectiv, precum culoarea podelei sau a scarilor.

Sursa foto: homedit.com

Articole asemanatoare
Mirela Retegan și Zurli ajută o familie cu șapte copii să aibă o șansă nouă la viață
casa
Cum arată casa pe care un puști de 13 ani și-a construit-o cu doar 1.500 $
De ce să optezi pentru o lenjerie de pat din bumbac satinat?
Cum să-ți decorezi casa în funcție de semnul zodiacal

Comenteaza acest articol

3 modalitati de a stiliza sistemul de incalzire din casa ta

by realitatea   1 min
0