Tabu
LIFESTYLE

3 sporturi pe care le poţi practica după muncă

Dacă ai un job stresant, este indicat să te apuci rapid de un sport, datorită nenumăratelor beneficii pe care ţi le oferă o astfel de activitate. Pe lângă faptul că îţi distrage atenţia de la birou, sportul după job contribuie la buna funcţionare a organismului tău şi îţi dă energie pentru ziua următoare.

 

De aceea, e bine să îţi faci timp pentru a-l practica de cel puţin 2 ori pe săptămână. Dacă porţi ochelari de vedere, această situaţie nu constituie nicidecum un impediment în practicarea unui sport. Lentilele de contact sunt cel mai bun răspuns pentru sportivii cu probleme de vedere, aşa că nu îţi rămâne decât să te consulţi cu oftalmologul tău pentru găsirea celor mai bune lentile de contact.

 

Deci că dacă te-ai hotărât că vrei să faci mişcare, însă nu ştii exact ce sport să practici, iată câteva sugestii din partea noastră:

 

Alergatul – cel mai simplu sport

 

Nu ai nevoie decât de un echipament sportiv şi de un parc. Pe parcurs, poţi începe să alergi în fiecare seară, însă pentru început obişnuieşte-te treptat cu efortul depus. Pe măsură ce te îţi intri în mână, îţi poţi seta anumite obiective, ce te ajută să cuantifici cumva efortul depus. Beneficiile acestui sport sunt multiple, atât la nivelul organismului, cât şi la nivel mental. Alergatul este benefic pentru oxigenarea sângelui şi contribuie la scăderea colesterolului din organism. Totodată, alergatul eliberează endorfine – hormonii responsabili cu fericirea. Aşadar, vei fi mult mai optimist, plin de viaţă şi dornic să reiei această activitate, ori de câte ori programul îţi va permite.

 

Înotul compensează orele de muncă sedentară

 

După o zi de stat pe scaun la birou, câteva ture de bazin îţi oferă o libertate absolută. Atunci când înoţi, te afli într-o continuă mişcare. De aceea, acest tip de activitate dezvoltă musculatura, creşte flexibilitatea corpului şi te poate scăpa de durerile articulare. Dacă ai probleme cu greutatea şi nicio altă metodă nu te-a convins că poţi scăpa de kilogramele în plus, află că înotul este inamicul caloriilor. O repriză de înot de aproximativ 10 minute arde în jur de 100 de calorii, aşadar iată o soluţie pe care merită să o încerci.

 

Badmintonul – concentrare, viteză şi decizie

 

Ţi se poate părea amuzant, însă badmintonul stimulează incredibil de mult gândirea. Evident, nu vorbim de badmintonul de iarbă verde, ci de varianta mult mai dinamică a sa, ce se joacă numai în sală şi cu fileu. O simplă căutare pe internet îţi poate face o impresie despre nivelul la care facem referire. Atunci când joci singur în faţa unui adversar, contează foarte mult sa iei rapid cea mai bună decizie, pentru a obţine punct. De aceea, coordonarea membrelor şi arderea caloriilor au numai de câştigat dacă practici acest sport după program.

 

Ţine minte că sedentarismul şi stresul de la birou nu îţi fac bine pe termen lung. De aceea, apucă-te cât mai din timp de sport, iar beneficiile nu vor întârzia să apară. Începe cu o ieşire pe săptămână sau maxim două. Continuă apoi să îţi îmbunătăţeşti treptat performanţele. Poţi îmbina cu succes cariera cu orele de sport, pentru o viaţă sănătoasă şi o sănătate mentală foarte bună.

ARTICOLE SIMILARE

Sora cea mare a Monicai Gabor a sunat dupa mama ei la morga! Raspunsul a facut-o sa lesine

În Japonia societatea se schimbă, OHITORISAMA – traiul de unul singur devine normalitate

realitatea

Sânziene 2020. Ce să faci ca să-ți meargă bine tot anul. Tradiții și superstiții

Andreea Damian

Bianca Dragusanu, criza de NERVI:” Iti dau doua picioare in gura. Prostul dracului”. Reactia lui Victor Slav!

Monica Gabor si Bianca Dragusanu, jefuite de 200.000 de euro! Cum a fost posibil

Ce draguta este sora Octaviei Geamanu!

Scrie un comentariu