Tabu
Image default
LIFESTYLE

5 posibile efecte benefice ale consumului moderat de bere

femeia si berea                    În mijlocul verii, berea se numără fără îndoială printre alegerile care ne răcoresc. Fie că preferăm berea cu alcool, fără alcool, blondă sau brună, studiile internaționale demonstrează posibile efecte pozitive asupra organismului uman. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, trece în revistă câteva dintre posibilele efecte benefice ale consumului moderat de bere.

“La nivel internațional comunitatea științifică s-a concentrat de-a lungul timpului asupra  studiului efectelor consumului moderat de bere pentru organismul uman. Datorită ingredientelor sale naturale, berea poate fi integrată cu succes într-un regim de viață echilibrat, cercetările detaliate confirmând acest fapt. Printre cele mai active comunități științifice se numără cele din Spania, Israel sau America de Nord. Odată cu Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, a intrat și România pe lista țărilor implicate în cercetare în domeniu și mă bucur că din 2013 putem prezenta studii cu relevanță internațională. Temele abordate în cercetare sunt variate, în cele ce urmează voi încerca să punctez câteva dintre acestea”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

  1. Diabetul      de tip II: Un consum moderat de bere, combinat cu o dietă      bazată pe alimente precum peștele, fructele, legumele și uleiul de      masline, poate avea un rol pozitiv în combaterea diabetului de tip II.      Acest efect este datorat în principal vitaminelor, acidului folic, fierului      și calciului care se regăsesc în bere.
  2. Bolile      cardiace: Consumul de bere în cantități moderate poate contribui      la o incidență mai mică a infarcturilor sau a altor afecțiuni ale inimii. În      cazurile persoanelor care au consumat moderat bere au fost identificate      modificări pozitive ale nivelul compoziţiei chimice a sângelui, modificări      asociate cu un risc scăzut de apariţie a bolilor cardiace.
  3. Pietrele      la rinichi: Introducerea unui consum moderat de bere în dietă      poate scădea riscul de apariție a pietrelor la rinichi, cu până la 40%. Performanța      obținută de bere nu a fost egalată de nicio altă băutură, fie ea alcoolică      sau nonalcoolică, incluzând laptele, sucurile de fructe și ceaiul. Aceste      efecte pozitive se datorează conținutului redus de alcool și cantității de      apă conținute de bere, ce concură la creșterea fluxului de fluide,      reducând astfel riscul acumulării de pietre.
  4. Boala      Parkinson: Consumul moderat și regulat de bere poate fi una      dintre strategiile de reducere a riscului de apariție a bolii Parkinson.      O posibilă explicație a rolului pe care berea îl poate avea în      prevenirea apariției bolii Parkinson ține de ingredientele sale      naturale. Boala Parkinson este o      boală neurologică progresivă, care implică diminuarea numărului de      neuroni, iar berea conține o cantitate mare de purină, care poate      lucra sinergic cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric rezultat      din metabolism.
  5. Cataractă:      Berea, în special cea brună, poate reduce riscul de      cataractă cu până la 50%. Antioxidanții prezenți în bere protejează      celulele din ochi, numite mitocondrii. Mitocondriile deteriorate pot      conduce la o incidență crescută a cataractei, ele fiind responsabile      pentru transformarea glucozei în energie.

Consumul moderat de bere, recomandat persoanelor sănătoase, trebuie completat de un stil de viaţă echilibrat şi de o alimentaţie corespunzătoare, atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.

ARTICOLE SIMILARE

Ce nu ştiaţi despre avocado!

Cum arata Ozana Barabancea la 18 ani (FOTO)

Incendii Australia: Fumul rezultat în urma incendiilor va circula complet în jurul globului, spune Nasa

realitatea

De ce să așezi cactusul întotdeauna lângă televizor? Asta îți va schimba viața

Andreea Damian

DIVORT: Viorel si Oana Lis s-au inselat reciproc! Dezvaluiri incredibile!

Decizie radicala: Pepe si fiica lui Maria s-au ras pe cap!

1 comentariu

5 posibile efecte benefice ale consumului moderat de bere | Actualitate 5 August 2014 at 1:24

[…] Diabetul Citeste mai departe […]

Răspunde

Scrie un comentariu