Tabu
LIFESTYLESlider

5 sfaturi pentru a lua o pauză de la rețelele de socializare când suntem în vacanță

Instagram, WhatsApp, Facebook. toate aceste aplicații ne fascinează chiar și în vacanță. Descoperiți în acest articol sfaturi pentru a lua o pauză de la rețelele de socializare ca să ne bucurăm din plin de concediu.

Urmărind poveștile pe Facebook sau InstaStory la micul dejun, postările pe TikTok în timpul zilei și verificându-ne mesajele la culcare, aceasta este viața de zi cu zi a multor români, la serviciu sau în vacanță. După cum subliniază un specialist de detoxifiere digitală, citat de Madame Figaro, dorința de like-uri, reacții și comentarii eliberează dopamină, o moleculă cerebrală asociată cu plăcerea, dar și multă frustrare.

Iată câteva sfaturi pentru deconectare digitală în timpul vacanței!

Recunoaște-ți dependența

A fi hiperconectat pe rețelele sociale poate face dificilă revenirea la realitate. Pentru a remedia acest lucru și a face un pas înapoi de la dependență, psihologi ne recomandă să aruncăm o privire la ceas, care „ajută la creșterea nivelului de conștiință”. Pentru a vă face o idee despre timpul petrecut pe rețelele de socializare, acum este posibil să vă observați activitatea pe aplicații, precum Facebook sau Instagram.

Arată voință

Dar recunoașterea dependenței nu este suficientă pentru a vă deconecta, este importantă și motivația. Potrivit specialiștilor, trebuie să îmbrățișați autodisciplina reală pentru a pune capăt acestei dependențe. Pentru cei care doresc să țină smartphone-ul la îndemână, va fi deci o problemă să deconetezi aplicațiile mobile în anumite momente ale zilei, de a seta afișarea notificărilor sau chiar de a pune smartphone-ul pe modul avion. În timpul vacanțelor se recomandă chiar stabilirea unor intervale de timp fără telefon.

Folosește aplicații pentru a te deconecta

Dacă renunâarea este dificilă, aplicațiile de deconectare precum OFFTIME sau Flipd (descărcate de pe Apple Store sau Google Play) pot fi instalate pe telefon. Acestea din urmă își propun să reducă distragerea excesivă a obiectelor conectate. Acestea oferă un mod de blocare totală pentru a ascunde aplicațiile și jocurile pe mobil, lăsând în același timp posibilitatea de a efectua apeluri. La aceasta se adaugă funcții mai relaxante, cum ar fi ascultarea unei liste de muzică calmantă cu zgomot alb, meditație sau sesiuni audio motivaționale.

Accesează „zonele albe”

Cine spune aplicație mobilă, spune și conexiune la internet. Dacă dezactivăm internetul, prin urmare, este imposibil să ne pierdem vremea pe rețelele de socializare.

Revin-o la funcționalitatea principală a telefonului

Ce se întâmplă dacă problema a fost cu aspectul aplicațiilor? Sunt concepute pentru a face oamenii dependenți, cu un design și culori din ce în ce mai atractive, spun experții. Pentru a facilita deconectarea, un specialist în „detoxifiere digitală” ne spune că denaturăm comercializarea acestor aplicații schimbând colometria ecranului telefonului în alb și negru. Pentru a face acest lucru, pur și simplu accesați setările smartphone-ului.

ARTICOLE SIMILARE

A apărut toaleta inteligentă care monitorizează sănătatea

Andreea Damian

PRO TV a CENZURAT interviul cu Andreea Esca de la televiziunea franceză. Uite motivul

De ce sa alegem un antrenament de tipul High Intensity Interval Training (H.I.I.T.)?

realitatea

A SLABIT 94 de kilograme ca sa poata face copii

Patru angajați au fost concediați de Google pentru că voiau sindicalizare. Ei continuă să lupte

Dora Constantinovici

DEZBRACATU s-a despartit de sotie! Blestemul CRONICII CARCOTASILOR

Scrie un comentariu