Tabu
Image default
PEOPLE Slider

A murit Lidia Bejenaru Botgros, soția lui Nicolae Botgros

Doliu în lumea muzicii populare! Artista Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a decedat luni dimineață, 26 iulie, la vârsta de 68 de ani.

Anunțul a fost făcut de Andrei Locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”.

„Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

Lidia Bejenaru este o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971. Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977. A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.

ARTICOLE SIMILARE

Lady GaGa a primit de ziua ei un cadou absolut fantastic!

realitatea

Twitter interzice reclamele politice

Andreea Damian

Tendința sezonului primăvară-vară 2021: UPCYCLING-ul

Andreea Damian

Grupa de sânge cel mai rezistentă la Covid-19

Andreea Damian

Ce îi leagă pe Mihai Bobonete și Mihai Raiț? Legătura neștiută a actorilor din “Las Fierbinți”

Tabu Tabu

Ce pasiune specială și-a dezvoltat Cătălina Jojo Grama în izolare

Tabu Tabu

Scrie un comentariu