Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Noua metodă de slăbit care funcționează prin simpla închidere a maxilarului

Un nou instrument de scădere în greutate împiedică deschiderea gurii mai mult de 2 mm. Dispozitivul folosește magneți pentru a opri oamenii să deschidă gura suficient larg pentru a mânca alimente solide. Acesta a fost dezvoltat de oamenii de știință pentru a combate obezitatea.

Dispozitivul, dezvoltat de profesioniștii din domeniul medical din cadrul Universității din Otago, Noua Zeelandă, și de oamenii de știință din Leeds, Marea Britanie, poate fi montat de dentiști și folosește componente magnetice cu șuruburi de blocare. Cu toate acestea, a fost criticat în mediul online, oamenii comparându-l cu un dispozitiv de tortură medieval, potrivit The Guardian.

Universitatea din Otago a scris pe Twitter că este „primul dispozitiv de slăbit mondial” care ajută la combaterea epidemiei globale de obezitate: un dispozitiv intra-oral care restricționează o persoană la o dietă lichidă.

Numit DentalSlim Diet Control, dispozitivul permite utilizatorilor să-și deschidă gura doar 2 mm. Inițial, a fost testat timp de două săptămâni pe șapte femei obeze, dar făr alte afecțiuni din Dunedin, Noua Zeelandă, cărora li s-a administrat o dietă lichidă cu conținut scăzut de calorii. Un articol publicat în British Dental Journal a raportat că grupul de femei a pierdut o cantitate medie de 6,36 kg – aproximativ 5,1% din greutatea corporală.

Dar participanții s-au plâns că dispozitivul este greu de utilizat, provocând disconfort cu vorbirea. Au spus că se simt tensionați și că „viața în general a fost mai puțin satisfăcătoare”. Un participant nu a respectat regulile și, în schimb, a consumat alimente interzise, cum ar fi ciocolata, topindu-le.

Prof. Paul Brunton de la Universitatea din Otago a declarat că instrumentul a contribuit la stabilirea unor noi obiceiuri care ar putea iniția procesul de slăbit. „Este o alternativă neinvazivă, reversibilă, economică și atractivă la procedurile chirurgicale.”, a declarat specialistul.

ARTICOLE SIMILARE

Actriță celebră, violată de tatăl vitreg până la 14 ani. Dezvăluiri cutremurătoare

Andreea Damian

Tinerețe fără bătrânețe: 5 pași simpli

realitatea

Fiul lui Adi Mutu, scandal la spital! A fost chemată și Poliția / Ce s-a întâmplat

Andreea Damian

Cum să…înțelegi ce vrea să spună Lassie. Adică iubitul tău

realitatea

Chanel Fashion Show | Colecția toamnă/iarnă 2022, odă pentru țesătura emblematică a casei – TWEED

Andreea Damian

Fiicele lui Nicole Kidman i-au găsit o poreclă haioasă după ce au văzut-o într-un film

Andreea Damian

Scrie un comentariu