Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

7 trucuri psihologice pentru a face o impresie durabilă asupra șefului tău

Mulți oameni și-ar dori să fie favoritul șefului. Cu toate acestea, câștigarea inimii lor ar putea să nu decurgă întotdeauna fără probleme. Dar, din fericire, există câteva trucuri simple, cum ar fi să dai din cap sau să pui picioarele pe pământ, care te vor ajuta să faci o impresie bună în fața superiorilor.

Dacă îl convingi pe șeful tău să te placă, înseamnă că ești cu un pas mai aproape de o promovare. De aceea am decis să împărtășim aceste 7 trucuri.

Nu-ți fie teamă să-ți dai cu părerea.

A nu fi de acord cu șeful tău nu este întotdeauna o idee proastă. Uneori te poate face chiar mai valoros în ochii lui și îți va aprecia onestitatea și devotamentul. Cu toate acestea, dezacordul nu ar trebui să fie de natură personală și ar trebui să fie în interesul superior al echipei. Fii direct în ceea ce crezi, dar asigură-te întotdeauna că dezacordul apare ca o abordare logică a problemei.

Ține ambele picioare pe pământ.

Când te afli într-o întâlnire cu șeful tău, încearcă să nu stai așezat/ă picior peste picior. Având ambele picioare pe sol, te poate ajuta să vii mai ușor cu răspunsuri la întrebări extrem de complexe. Acest truc te poate ajuta, de asemenea, să oscilezi gândurile raționale și cele creative, ceea ce poate fi un motiv în plus pentru șeful tău să se gândească la tine.

Cere-i șefului tău sfaturi, nu păreri.

Potrivit unui psiholog, când îi vei cere șefului părerea, acesta va deveni un evaluator obiectiv. Dar dacă îi soliciți sfaturi, vei crea o atmosferă de parteneriat care îl va încuraja să susțină mai mult deciziile și ideile tale.

Când încerci să spui ceva, meține contactul vizual.

Dacă vrei ca șeful tău să fie de acord cu tine în legătură cu ceva, zâmbește, menține contactul vizual și dă din cap în timp ce îți spui ideea. Această combinație de limbaj corporal poate avea un efect hipnotic asupra șefului tău, ceea ce îl va face să dea din cap în conformitate cu declarația ta.

Poartă discuții inteligente.

Nimeni nu vrea să vorbească 24/7 despre muncă, nici măcar șeful tău. Deci, dacă te afli într-o situație în care trebuie să discuți cu șeful tău, întreabă-l ceva despre hobby-urile sau interesele sale în loc să îi pui întrebări legate de muncă.

Asumă-ți greșelile.

Dacă faci o greșeală, nu încerca să o ascunzi de șeful tău sau să dai vina pe alții pentru asta. Recunoaște-ți greșeala și spune-i șefului tău cum ai făcut față situației. El te va respecta mult mai mult dacă va auzi adevărul de la tine, mai degrabă decât de la alți angajați, sau chiar mai rău, de la clienți. A spune adevărul te va ajuta să construiești o legătură de încredere cu el.

Vino cu mai multe soluții la o problemă.

Șefii pot fi uneori anxioși, deoarece nu sunt capabili să rezolve problemele așa cum obișnuiau cu ani înainte de rolul lor actual de conducere. Așadar, atunci când îi aduci șefului o singură soluție la o problemă, îi crești neintenționat teama de a pierde controlul. Dar când aduci 2 sau 3 soluții și îl lași să aleagă între ele, va simți că va aduce o contribuție semnificativă la rezolvarea problemei. Nu va simți că este obligat să aleagă ceva ce nu-și dorește și nu va acționa în mod defensiv față de tine.

Ce trucuri folosești pentru a atrage atenția șefului tău? Împărtășește-le cu noi în comentarii.

ARTICOLE SIMILARE

Sex and the City – povestea continuă. Salariul uriaș pe care-l vor încasa Jessica Parker, Cynthia Nixon și Kristin Davis

Andreea Damian

Cum arăta „Gianina” în urmă cu 10 ani și ce sărbătorește vedeta înainte de Paște

Tabu Tabu

REACŢIA INCREDIBILĂ a Mihaelei Rădulescu după ce Dani Oţil a fost JIGNIT

Celebritati nascute pe 27 iulie!

realitatea

Cum să te vindeci de shopaholism

realitatea

O colecție rară de bijuterii Chanel va fi scoasă la licitație

Ciocîrlan

Scrie un comentariu