Home > Lifestyle > Ciocolata ne scapă de oboseala cronică

Ciocolata ne scapă de oboseala cronică

Ciocolata nu mai are doar statutul de desertul preferat al celor mai mulți oameni, ci poate fi folosită și cu scop terapeutic. Cercetătorii britanici au descoperit că ciocolata poate diminua efectele oboselii cronice.

Conform ultimelor studii, ciocolata neagră are efecte mai mult decât benefice asupra tonusului. Cercetătorii de la Universitatea din Hull și cei de la Universitatea de Medicină din același oraș au făcut teste pe 10 pacienți care sufereau de oboseală cronică. Aceștia au mâncat ciocolată neagră timp de opt săptămâni, apoi au făcut o pauză după care au consumat ciocolată cu același gust, dar cu un procent de cacao mult mai scăzut.

Efectele ciocolatei au fost mai mult decât evidente, toți cei zece pacienți dând semne clare că se simt mai bine.

Profesorul Steve Atkin, coordonatorul studiului a declarat: "Rezultatele studiului sunt extrem de surprinzătoare dacă ne gândim la numărul mic de pacienți care au fost testați. Urmează să facem un studiu la scară mai largă pentru a obține date mai concrete, dar aceste vești sunt mai mult decât încurajatoare pentru cei care suferă de oboseală cronică!".

Oboseala cronică este caracterizată de o lipsă de energie și tonus care poate dura chiar mai mult de șase luni și care duce la dureri musculare, dureri de cap și pierderi de memorie. Milioane de oameni din întreaga lume sunt afectați de această maladie.

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

Comenteaza acest articol

Ciocolata ne scapă de oboseala cronică

by realitatea   1 min
0