Tabu
Image default
HEALTH

8 alimente care te împiedică să slăbești. Ce trebuie să eviți

Unele alimente par inofensive la început. Ele nu par să reprezinte nicio amenințare, totuși, de cele mai multe ori pot provoca în tăcere boli de inimă, probleme cu colesterolul și multe altele.

Unele sunt chiar pline de mercur. Să sperăm că această listă de alimente despre care nu ai crede că pot cauza probleme îți va schimba total părerea. Iată alimentele pe care trebuie să le eviți dacă vrei să slăbești.

Paste

Pastele sunt foarte bogate în carbohidrați. Carbohidrații pot fi buni, dar atunci când sunt consumați în cantități mari, pot cauza mai multe probleme. De exemplu, un studiu efectuat pe 117.366 de persoane a arătat că aportul ridicat de carbohidrați poate crește riscul de boli de inimă. De asemenea, poate crește nivelul de zahăr din sânge, motiv pentru care ni se spune că trebuie să avem o cantitate echilibrată de carbohidrați, mai ales dacă vrem să slăbim.

Proteine ​​animale

Desigur, proteinele animale fac parte din dieta tuturor. Ouăle, laptele, carnea sunt cruciale pentru fiecare om. Cu toate acestea, prea mult din ceva este întotdeauna un semn rău. Prea multă proteină animală poate cauza probleme.

Proteinele animale conțin cantități mari de fosfor, ceea ce poate duce la complicații renale și osoase. Ele pot pune o povară destul de mare asupra rinichilor noștri, având în vedere că carnea este mult mai grea decât, să zicem, legumele sau fructele. Este nevoie de ceva timp pentru ca rinichii noștri să se filtreze și astfel, îi supraîncărcăm, așa că este mai bine să evităm să consumăm prea mult din acest aliment.

Sucuri dietetice

Deși se crede că sucurile dietetice ajută la reducerea aportului de zahăr, se dovedește că zahărul a fost înlocuit cu îndulcitori artificiali, cum ar fi aspartamul, ciclamatul și zaharina. Acestea fiind spuse, sucurile dietetice au fost asociate cu diferite boli: diabet de tip 2, hipertensiune arterială și boli de inimă. Așadar, inutil să spun, se află pe lista alimentelor de eliminat din alimentație.

Orez

Orezul pare a fi unul dintre cele mai blânde alimente, dar nu vă lăsați păcăliți de el. Poate provoca multe probleme, cum ar fi: niveluri scăzute de colesterol HDL „bun”, niveluri ridicate de trigliceride și hipertensiune arterială. Consumul echilibrat de orez poate fi inofensiv, totuși, atunci când este mâncat în cantități mari, se poate dovedi a fi unul dintre acele alimente pe care doriți să le evitați.

Tăiței instant

Tăițeii instant sunt bogati în sodiu. O singură porție de tăiței conține până la 861 mg de sodiu, iar dacă mănânci întregul pachet, se dublează până la aproape 1.722 mg. În plus, aportul ridicat de sodiu poate cauza diverse probleme pentru persoanele care sunt sensibile la sare. Pentru aceste persoane, riscul de hipertensiune arterială este destul de mare. De asemenea, s-a dovedit că reducerea aportului de sodiu scade șansele de apariție a problemelor cardiovasculare cu 30%, așa că ar putea dori să le adăugați la lista de alimente de evitat atunci când încercați să slăbiți.

Alimente care pot fi gătite cu microunde

Unele mese congelate pot oferi cu siguranță nutriția de care avem nevoie ca indivizi. Cu toate acestea, există multe care nu, și sunt destul de dăunătoare pentru sănătate și siluetă. Mâncărurile congelate și preparate la microunde conțin de obicei cantități mari de sodiu și zahăr, împreună cu substanțe chimice și conservanți care le mențin „proaspete”.

Un alt factor care te-ar putea face să stai departe de aceste alimente sunt sigiliile de plastic în care vin. Acestea conțin aditivi de plastic sau ftalați, care pot pătrunde în alimente. Acestea sunt tipurile de alimente pe care trebuie să le tăiați de pe listă pentru a pierde în greutate.

Majoritatea sucurilor de fructe

Dacă vrei să slăbești, s-ar putea să vrei să stai departe de sucuri. Deși multe sucuri care conțin fructe pot părea sănătoase, multe dintre ele sunt doar procesate și conțin mult zahăr. Le-am putea numi „fructe rele” pentru pierderea în greutate pentru că au aceeași cantitate, dacă nu mai mult zahăr, decât unele sucuri. Deoarece sucul nu conține fibre, este mult mai bine să tăiați pur și simplu o portocală, în loc să cumpărați suc de portocale care s-ar putea să nu conțină chiar fructele pe care spune că le conține.

Cereale din făină albă

Apropo de alimente de evitat, se dovedește că cerealele sunt o problemă ascunsă. Deși se pare că cerealele sunt o modalitate excelentă de a-ți începe dimineața, conțin o mulțime de cereale rafinate și zahăr, ceea ce poate fi o problemă dacă ne gândim la acest tip de cereale care este promovat copiilor. Prea mult zahăr în organism poate provoca probleme precum boli de inimă, diabet de tip 2 și probleme hepatice. De asemenea, au un conținut scăzut de fibre și, ca oameni, avem nevoie de fibre pentru a ne simți sătui după masă.

ARTICOLE SIMILARE

Cum iti pregatesti corpul pentru vara

realitatea

Pastele potrivite cu sosul potrivit. Cum să alegi sosul în funcție de forma pastelor

Andreea Damian

Amigdalită sau Covid-19: cum să diferențiem simptomele?

Andreea Damian

Bono se teme că lupta împotriva SIDA este pierdută

Andreea Damian

3 exerciții de yoga pentru detoxifierea corpului tău după sărbători

Andreea Damian

Cum ne protejăm pielea de orice afecțiune în vremea coronavirusului

Tabu Tabu

Scrie un comentariu