Tabu
FASHION

Chanel: Protest feminist

Karl Lagerfeld a fost si va ramane mereu un om excentric. Ultimul sau show din cadrul Saptamanii Modei la Paris s-a incheiat altfel decat eram obisnuiti. Modele notorii precum Cara Delevingne, Georgia May Jagger, Gisele Bundchen au recreat atmosfera unui protest direct pe catwalk!

Primele imagini au fost de-a dreptul hipnotizante! Podiumul  semana cu o strada pariziana din anii ’68, pe vremea cand studentii protestau impotriva politiei, Cara Delevingne facandu-si aparitia intr-un  costum tweed din 2 piese si strigand catre colegele ei de breasla, printr-un megafon marcat cu logo-ul Chanel, cerandu-le sa i se alature. Care a fost insa scopul acestui protest? Prin slogane precum “Make Fashion, not War”, “Feminist but Feminine” , “He for She” nu stim daca designerul a vrut cu adevarat sa se alature miscarii feministe sau a umarit un subinteles ironic.  Karl este cunoscut pentru umorul sau sarcastic, el insusi recunoscand: “Fiecare lucru pe care il spun este o gluma. Eu insumi sunt o gluma”.

Daca a dorit intr-adevar sa transmita un mesaj femeilor de pretutindeni, indiferent de masurile lor  (Karl mai este faimos si pentru atacurile acide la adresa femeilor mai…plinute) sau doar a vrut sa atraga atentia, cert este ca ultimul lucru i-a reusit de minune, avand o inchidere care i-a luat pe toti prin surprindere!

ARTICOLE SIMILARE

Lady Gaga va juca rolul principal feminin într-un film despre asasinarea nepotului fondatorului casei Gucci

Andreea Damian

Fusta din denim în 2022: ar trebui să fie mini sau maxi?

Andreea Damian

Pălării: TOP 6 tendințe în această vară

Andreea Damian

Animal print-ul s-a întors, iar Meghan Markle și Victoria Beckham te învață cum să-l porți

Andreea Damian

Bijuterii mortale

Calendarul Campari 2010

realitatea

Scrie un comentariu