Tabu
LIFESTYLESlider

Surprinde tu Craciunul, nu te lasa surprinsa! 3 retete super rapide pentru un desert delicios de Craciun

In Ajun de Craciun sau de Anul Nou ne gasim adesea pregatiti, doar ca… lipseste ceva! Dupa ce am lasat totul in ordine la job, am decorat caminul, am pregatit cadouri pentru cei dragi, ne-am ales outfit-ul, suntem gata de sarbatori! Totusi, putem fi gazde si mai cool doar daca pe masa este si ceva gatit de noi, nu doar preparate cumparate, dulciuri de la market, fructe si cadouri.

Va impartasim 3 idei de retete super rapide pentru un desert delicios de Craciun.


Biscuiti din nuca de cocos

Ingrediente: 3 oua, 150 g zahar, 2 linguri faina, 200 g nuca cocos

Mod de preparare: se bat 3 oua intregi cu zaharul pana se topeste zaharul; peste amestec se pun 2 linguri faina si se amesteca la treapta mica a mixerului sau cu lingura de lemn, adaugand treptat nuca de cocos. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se obtine astfel un aluat lipicios. Tava cuptorului se imbraca in hartie de copt, se pun cu lingura movilite apoi se preseaza cu furculita; pastram distanta intre biscuiti, deoarece aluatul se intinde in timp ce se coace in cuptorul incins la la 200+ ᵒ

Timp de preparare: intre 20-30 min, depinde daca ii dorim moi si pufosi sau tari precum fursecurile, pentru a fi serviti cu ceai sau lapte


American  Pancakes

Ingrediente: 250 g faina, 250 ml lapte, 2 oua, 1 praf copt, 1 zahar vanilat, 2 linguri ulei, un varf de sare

Mod de preparare: se amesteca faina, praful de copt si zahar vanilat. Se separa albusul de galbenusul oualelor; galbenusurile se amesteca cu sare ulei si lapte; albusurile se bat spuma cu sare. Acum se amesteca cele 3 mixuri. Se coc in tigaie cu putin ulei sau unt

Timp de preparare: 20-40 min


Rulada din biscuiti cu crema de cocos

Ingrediente: 500 g biscuiti, 400 ml lapte, 50 g cacao, 2/3 linguri zahar, 1 esenta rom. Pentru crema: 1 pachet unt, 100 g  nuca cocos, 200 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare: se fierbe laptele, adaugand cacao si zahar, se lasa la racit, dupa care se pune peste biscuiti macinati si se intinde pe folie. Se bate spuma untul cu zaharul pudra si se adauga nuca de cocos, obtinand o crema pe care o intindem peste compozitia de pe folie, apoi se ruleaza usor. Se pune la frigider

Timp de preparare: 15-20 min


Sarbatori fericite!

 

ARTICOLE SIMILARE

Care e adevăratul motiv pentru care Gina Pistol nu mai prezintă America Express

Andreea Damian

Cum arată și cu ce se ocupă în prezent Simona Sensual

Andreea Damian

Angelina Jolie explică SĂRUTUL INCESTUOS cu FRATELE său!

Rapperul T. I. își duce anual fiica la ginecolog pentru a fi sigur că mai e virgină

Andreea Damian

Regizorul român aflat în juriul Festivalului de Film de la Veneția

Andreea Damian

Cum să te reinventezi

realitatea

Scrie un comentariu