Tabu
CULTURESlider

Margaret Atwood le spune fanilor serialului The Handmaid’s Tale să se relaxeze puțin

Autoarea distopiei The Handmaid’s Tale (Povestea Slujitoarei) admite că nu are niciun control asupra scenariului serialului cu același nume însă asta nu o deranjează absolut deloc.

Margaret Atwood a declarat recent la un festival al literaturii din Țara Galilor: “Cred că ar trebui să fiu nemăsurat de proastă să mă supăr, lucrurile puteau să stea mult mai rău decât atât. Au făcut treabă foarte bună, actorii joacă ireproșabil și s-au ținut de narațiunea principală.”

Sezonul doi al serialului se abate de la romanul său însă oamenii nu ar trebui să se îngrijoreze din punctul ei de vedere: “Este un serial de televiziune. Dacă ai mai multe sezoane nu poți să omori personajul principal și nici nu-l poți face scăpat în siguranță începând cu primul episod din sezonul doi. “

Romanul autoarei – Povestea Slujitoarei – în care femeile devin sclave, sunt violate și mutilate în numele teocrației patriarhale a fost scris de Atwood în 1984 și a marcat generații întregi de cititori. Pentru mulți dintre aceștia, cartea a funcționat ca un fel de profeție a erei Donald Trump.

Atwood spune că nici nu se punea problema să aibă control asupra serialului din cauza istoricului contractului de drepturi de autor pe care l-a semnat în 1989 cu distribuitorii filmului cu același nume. Pe vremea aceea se făceau doar telenovele în genul Dallas. Timp de 20 de ani nimeni nu a vrut să facă serialul și oamenii au uitat cine deținea drepturile de autor. Spre marea surpriză a tuturor, drepturile de autor s-a dovedit că aparțineau MGM care le-a vândut.

Margaret Atwood a mai spus că șapte din cei zece scenariști au fost femei și și-a amintit, spre amuzamentul publicului, că s-a întâlnit cu producătorul serialului care i-a spus: “Bună, sunt Bruce Miller și eu mă ocup de serial și am un penis care este în plus. Dar am angajat foarte multe femei.” Iar după aceea a spus: “Am crezut că vor cădea de accord asupra tuturor lucrurilor!”

Cele 1700 de bilete puse la dispoziție pentru discuția fanilor cu Margaret Atwood s-au vândut foarte repede, mai repede decât biletele pentru oricare altă discuție din cadrul evenimentului. În primul rând, spre surpriza unora, a stat negociatorul conservator al Brexitului, David Davis.

Margaret Atwood scrie romane șocante și pesimiste iar The New Yorker a numit-o profetul distopiei. Autoarea vorbește foarte direct despre probleme diverse, de la Donald Trump și măsurile luate de acesta până la încălzirea globală. Întrebată dacă este totuși optimist în legătură cu ceva, Atwood a spus că există unele mici speranțe cum ar fi și legea avortului votată recent în Irlanda.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arată și cu ce se ocupă în prezent Andreea Moldovan, „casnica” de la MasterChef

Andreea Damian

Once Upon a Time in Hollywood. Primul trailer oficial ne amintește cât de mult ne-a lipsit Tarantino

Andreea Damian

Cum mâncăm curat – ghid complet pentru începători

Andreea Damian

Criza a afectat și Palatul Buckingham. Ce decizie radicală a luat Regina

Andreea Damian

În centrele de plasament se droghează copii și mai nou aflăm că ei pot fi și violați de câte un jandarm

Dora Constantinovici

De Crăciun facem cea mai mare risipă. Ce să faci ca să ai un impact cât mai mic asupra mediului

Andreea Damian

Scrie un comentariu