Tabu
PEOPLESlider

Sinéad O’Connor s-a convertit la islamism și acum o cheamă Shuhada

Cântăreața irlandeză Sinéad O’Connor a anunțat că a convertit la islamism și le-a mulțumit musulmanilor pentru sprijinul lor.

Artista, cunoscută mai ales pentru versiunea sa a hit-ului din 1990 compus de Prince – piesa Nothing Compares 2 U, a spus că și-a schimbat numele în Shuhada. Ea a spus că decizia ei a fost “o concluzie firească a călătoriei inteligente a unui teolog” și a încărcat un videoclip despre ea însăși, cântând Adhan sau chemarea islamică la rugăciune. Joi, irlandezul Imam Shaykh, dr. Umar al-Qadri, a postat un video al cântăreței spunând declarația islamică de credință.

Nu este pentru prima oară când O’Connor, care și-a schimbat din nou numele în Magda Davitt anul trecut, a vorbit în mod public despre religie. În 1992, a declanșat controverse după ce a rupt o fotografie a Papei, în direct, la televiziunea americană. Șapte ani mai târziu, a fost hirotonită de o biserică din Lourdes. Biserica Catolică, care nu permite femeilor să devină preoți, nu a recunoscut ceremonia.

O’Connor a lansat în 1990 albumul “I Do Not Want What I Haven’t Got”, inspirat de destrămarea mariajului său cu muzicianul John Reynolds. Propulsat de single-ul “Nothing Compares 2 U,” preluat de la Prince, albumul a impus-o drept un star cu drepturi depline. În 1992 își retrage numele din competiția pentru Grammy Awards, deși primise 4 nominalizări. Lanseaza “Am I Not Your Girl?”. După doi ani de tăcere, timp în care se alătură turneului lui Peter Gabriel, în 1994, Sinead O’Connor se reîntoarce la muzica pop cu LP-ul “Universal Mother”, bine primit de critici. În 1997 urmează LP-ul “Gospel Oak”, iar la jumătatea anului 2000 lansează “Faith and Courage”, primul album în 6 ani. Doi ani mai târziu urmează “Sean-Nós Nua”, iar în 2003, apare dublul-disc “She Who Dwells…”Urmează apoi o serie de colaborări în 2005, după care lansează “Throw Down Your Arms”, o colectie de clasicuri-reggae care ajunge numărul 4 în Billboard’s Top Reggae Albums chart. Se reîntoare în studio anul următor pentru “Theology”, apărut în 2007.

ARTICOLE SIMILARE

Andre Rieu pe scena din Piata Constitutiei!

realitatea

Cum se va numi bebelușul lui Kate Middleton. Primele imagini cu micuțul

Andreea Damian

NEBUNIE: ce face iubitul IULIEI VANTUR de dragul blondei! FOTO

Moda hainelor realizate din bălegar încearcă să rezolve problema globală a deșeurilor

realitatea

Fotografie Sorin Onisor – Toscana

realitatea

Ce nu a știut și nu i s-a spus Oanei Tache despre sarcină

Tabu Tabu

Scrie un comentariu