Tabu
CULTURELIFESTYLEPsihologieSlider

Bărbații își evită colegele de birou în urma mișcării #MeToo

Mai mult de un sfert dintre bărbați „evită întâlniri individuale cu colegele de sex feminin” în urma mișcării #MeToo – arată un studiu recent.

Mișcarea #MeToo – termen creat de activista socială Tarana Burke în 2006 – a câștigat avânt în 2017, ca mijloc de încurajare a femeilor care au suferit în urma actelor de hărțuire sexuală să vorbească deschis despre experiențele lor. În urma creșterii rapide a mișcării #MeToo, cercetătorii de la Universitatea din Houston au efectuat o investigație la începutul anului 2018 pentru a explora dacă creșterea conversațiilor despre hărțuirea sexuală a afectat modul în care bărbații și femeile interacționează între ei la serviciu.

La începutul anului 2019, cercetătorii au efectuat un al doilea sondaj pentru a vedea dacă rezultatele lor sunt diferite de la an la an. Conform constatărilor lor, care urmează să fie publicate în revista Organizational Dynamics și împărtășite cu Harvard Business Review, bărbații sunt cu trei procente mai puțin dispuși decât erau în 2018 să angajeze o femeie pe care o consideră „atrăgătoare”.

În plus, bărbații sunt cu șase procente mai puțin dispuși să angajeze o femeie pentru un loc de muncă care necesită „interacțiuni interpersonale strânse” cu colegii de sex masculin, cum ar fi călătoriile. În sondajul realizat în 2019, mai bine de un sfert dintre bărbați au spus că vor ezita să meargă pe viitor la o întâlnire unu la unu cu o colegă de sex feminin.

„Nu am fost neapărat surprinși de cifre, dar am fost dezamăgiți”, a spus Rachel Sturm, profesor la Universitatea de Stat Wright. „Când bărbații spun:„ Nu o să vă angajez, nu o să vă trimit în călătorii de afaceri, o să vă exclud de la ieșiri”- aceștia toți sunt pași înapoi.”

ARTICOLE SIMILARE

Bobby Păunescu, întâlnire de senzație cu Milt Bearden, fost șef CIA pe Europa și fosta Uniune Sovietică, cu care lucrează la filmul românesc „Fantomele” despre spionii profund conspirați din anii ‘70

Tabu Tabu

Plaja lui Leo DiCaprio din filmul The Beach se închide temporar turiştilor

realitatea

Proiecţii gratuite de filme documentare pe probleme de mediu, la Bucureşti şi Sibiu

Andreea Damian

Kate Middleton arată cu degetul spre Meghan Markle

Andreea Damian

MINCINOSUL – premieră în acest week-end la Braşov

Dora Constantinovici

Cum arată casa pe care Beckhamii au cerut 33 de milioane de dolari

Andreea Damian

Scrie un comentariu