Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Fiica lui Bruce Lee dă în judecată un fast-food chinez pentru utilizarea imaginii tatălui său

O firmă condusă de fiica lui Bruce Lee a dat în judecată un fast-food chinez pentru folosirea imaginii starului kungfu în logo-ul său, fără permisiune și cere peste 210 milioane de yuani (30 de milioane de dolari) daune.

Bruce Lee Enterprises, din California, al cărui șef este Shannon Lee, a depus miercuri acuzația împotriva lanțului Real Kungfu într-un tribunal din Shanghai, solicitând ca firma să înceteze utilizarea imaginii și să plătească 88.000 de yuani suplimentari pentru acoperirea cheltuielilor legale.

Fiica lui Bruce Lee – Shannon Lee

De asemenea, a solicitat ca lanțul din Guangzhou să emită clarificări timp de 90 de zile pentru a spune că nu are nicio legătură cu Bruce Lee. Real Kungfu, care vinde castroane de orez cu preparate chinezești, a fost fondată în 1990 și are puncte de vânzare în peste 57 de orașe din China. Logo-ul său conține imaginea unui bărbat al cărui aspect și poziție sunt asemănătoare cu cele ale lui Bruce Lee. Real Kungfu a declarat că firma e „nedumerită” de proces, întrucât a folosit acel logo în ultimii 15 ani. Acesta a spus că, deși au mai existat unele probleme în trecut, utilizarea logo-ului a fost aprobată de autoritățile naționale. China s-a angajat recent să îmbunătățească protecția drepturilor de proprietate intelectuală și să aplice sancțiuni mai dure, unul dintre subiectele cheie în disputa comercială Beijing cu Statele Unite.

ARTICOLE SIMILARE

Trucuri eficiente pentru a combate foamea cauzată de anxietate și stres

Andreea Damian

Povestea bărbatului care a născut și și-a alăptat copilul. A luat o decizie tranșantă

Andreea Damian

Iată de ce sărbătorile de sfârșit de an îi deprimă pe unii oameni!

Andreea Damian

Graviduța Adela Popescu, momente de panică: „Mi-am făcut testul Covid și…”

Andreea Damian

Radhu, regele cumbiei din România are videoclip nou. Ce proiecte are

Andreea Damian

Primul model cu vitiligo pe podium la Victoria’s Secret Fashion Show

Andreea Damian

Scrie un comentariu