Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Iată de ce sărbătorile de sfârșit de an îi deprimă pe unii oameni!

Realitatea dezamăgitoare, presiunea socială, nostalgia copilăriei… În timp ce sărbătorile de sfârșit de an sunt pentru unii sinonime cu fericirea, pentru alții rimează cu depresia.

Este un fapt, nu toată lumea este fericită de sărbători. Cadourile, masa cu șase feluri de mâncare, reuniunile de familie și petrecerile de Revelion ne copleșesc și ne deprimă mai mult de unii dintre noi. Aceștia sunt numiți „natalofobi”, adică cei care simt anxietatea de Crăciun sau sunt anti-Anul Nou. Cum și de ce poate această perioadă să submineze atât de mult moralul unora dintre noi?

O realitate dezamăgitoare

Trebuie spus, nu lipsește timpul să ne gândim la cadourile perfecte pe care le vom strecura sub brad. Ca să nu mai vorbim de ghirlandele și alte accesorii de Crăciun instalate pe străzi încă din luna noiembrie. „Această perioadă este adesea fanteziată. Ne imaginăm doar grandiosul și magicul. Realitatea vine inevitabil să dezamăgească această viziune, pentru că nimic nu este niciodată perfect”, explică Samuel Dock, psiholog clinician, potrivit Madame Figaro.

Fantezia provine din ceea ce transmite mass-media. „Este normal ca sărbătorile noastre de sfârșit de an să nu arate ca în reclame sau filme, această perfecțiune este de neatins”, confirmă Boris Charpentier, psiholog. Ca să nu mai spun că această așteptare nu este chiar răsplătită în practică: „sărbătorile durează foarte puțin și trec foarte repede. Pierzi rapid obiectul fanteziei și atunci poate apărea frustrarea”, spune Samuel Dock.

Îndemnul spre fericire

Chiar și dezamăgit de viteza cu care luna decembrie se trece, domnește un singur cuvânt: fericire. Scăldat în iubire, plin de planuri pentru viitor, râsete în hohote: aceasta este lista comportamentului perfect de adoptat. Trebuie să dai tot ce este mai bun din tine, inclusiv în rolul tău de familie. Această presiune a societății îi încurajează pe toți să nu fie lăsați singuri în ziua de Crăciun, în ajunul Anului Nou și în ziua de Anul Nou.

ARTICOLE SIMILARE

Vladimir Găitan a murit! Actorul a suferit 30 de ani de cancer

Tabu Tabu

România 2018: cei șapte violatori din Vaslui au primit cadou eliberare condiționată

Dora Constantinovici

CONCURS INCHEIAT: Castiga unul din cele 5 seturi de masti 7th Heaven!

realitatea

Consumatorul verde cumpără în exces produse prietenoase cu mediul, fără să aibă neapărat nevoie

Andreea Damian

Drama actriței care a jucat-o pe “Ecaterina Teodoroiu”, ucisă din cauza unei eșarfe

Tabu Tabu

All I Want For Christmas al lui Mariah Carey ajunge numărul 1 în SUA, în sfârșit

Andreea Damian

Scrie un comentariu