Tabu
CULTURELIFESTYLESlider

Incendii Australia: Fumul rezultat în urma incendiilor va circula complet în jurul globului, spune Nasa

Nasa a declarat că deja fumul provenit de la incendiile care au avut loc în jurul zilei de An Nou au traversat America de Sud, întunecând cerul de acolo și a ajuns „la jumătatea circuitului Pământului” până în data de 8 ianuarie.

“Este de așteptat ca acest fum să facă cel puțin un circuit complet în jurul globului”, a spus agenția spațială americană. Specialiștii spun că scala și intensitatea fără precedent a incendiilor au fost agravate de schimbările climatice. Nasa e de părere că incendiile recente din Australia au fost atât de puternice încât au produs un număr „neobișnuit de mare” de evenimente pirocumulonimbus – sau furtuni generate de foc. Acestea au trimis fum în stratosferă, inclusiv la o înălțime de 17,7 km. “Odată ajuns în stratosferă, fumul poate parcurge mii de kilometri distanță de sursa sa, afectând condițiile atmosferice la nivel global”, a spus Nasa.

pirocumulonimbus – sau furtuni generate de foc

Nasa a menționat că fumul a schimbat efectiv culoarea cerului în America de Sud și a afectat dramatic Noua Zeelandă, unde „a cauzat probleme severe pentru calitatea aerului” și a pătat vizibil zăpada de pe munte.

Peste 100 de incendii continuă să ardă în estul Australiei însă condițiile mai reci din ultimele zile ploile au ajutat la eforturile de stingere a acestora.

ARTICOLE SIMILARE

Nicole Cherry, de nerecunoscut de Halloween

Tabu Tabu

Ținute care includ cele mai mari tendințe ale verii

Andreea Damian

Actrița din „Neveste disperate” a dezvăluit că suferă de cancer

Andreea Damian

Circulația rutieră, închisă pe Podul Giurgiu – Ruse, pe timpul nopții

Andreea Damian

Bacșișul gras primit de Vali Vijelie într-o seară, la o cântare. Și-ar fi putut cumpăra o casă

Andreea Damian

Cum și-a surprins Bianca Drăgușanu fiica la aniversarea de 4 ani

Tabu Tabu

Scrie un comentariu