Tabu
HEALTHSlider

Mutaţia suferită de tot mai mulţi oameni în ultima perioadă

Cercetătorii de la Universitatea Flinders și Universitatea Adelaide din Australia au descoperit că la generațiile noi există o arteră în braț, care ar fi trebuit să dispară în prima parte a vieții.

Artera, care trece prin centrul antebrațelor noastre cât încă suntem în pântece, dispărea până la naștere, însă acest lucru nu se mai întâmplă la fel de des ca înainte.

„Începând din secolul al XVIII-lea, anatomiștii studiază prevalența acestei artere la adulți, iar studiul nostru arată că este în mod clar în creștere”, spune anatomistul Universității Flinders, Teghan Lucas.

În jurul a 8 săptămâni, acesta regresează de obicei, lăsând sarcina altor două vase – radial (pe care îl putem simți când luăm pulsul unei persoane) și arterele ulnare. Anatomiștii știu de ceva timp că această atrofiere a arterei mediane nu este o garanție. În unele cazuri, rămâne în jur de încă o lună.

Această arteră are rolul de a transporta sângele în centrul brațelor noastre, pentru a ne hrăni mâinile în creștere.

Astfel, cercetătorii au inițiat o cercetare, cu ajutorul membrelor unor cadavre și au descoperit că artera este de trei ori mai frecventă la adulți în prezent, decât acum un secol.

„Prevalența a fost de aproximativ 10% la persoanele născute la mijlocul anilor 1880, comparativ cu 30% la cei născuți la sfârșitul secolului al XX-lea, deci aceasta este o creștere semnificativă într-o perioadă destul de scurtă de timp, când vine vorba de evoluție.”, spun experții.

Acesta este un semn să tot mai mulți adulți aleargă, ceea ce înseamnă un canal suplimentar de țesut vascular care trebuie să transporte oxigen.

ARTICOLE SIMILARE

Frumusetea vine din detalii – trucuri pentru contouring

realitatea

Antonia, schimbări majore în viaţa personală şi profesională!

Tabu Tabu

In doar 5 pasi iti pregatesti tenul pentru primavara

realitatea

Aceasta e băutura care te ajută să slăbești până la 5 kilograme pe an fără niciun efort

Andreea Damian

Naomi Campbell a revenit pe podium la vârsta de 53 de ani. Cum a defilat la Săptămâna Modei de la Paris VIDEO

Andreea Damian

Smokey eyes – step by step

realitatea

Scrie un comentariu