Tabu
HEALTHSlider

Vești bune! A fost anunțat un vaccin antiCovid eficient 90%

Un vaccin dezvoltat de laboratoarele Pfizer și Biontech este „eficient 90%” împotriva Covid-19, au declarat cei doi giganți luni, 9 noiembrie.

A treia fază a testelor clinice (testarea eficacității și siguranței la scară largă) făcute de Pfizer a implicat 43.538 de participanți injectați. Aceștia au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo, 90% dintre participanți fiind protejați de virus în 28 de zile de la injecție.

Rezultatele deschid calea companiilor pentru a obține o autorizație de urgență de la autoritățile americane de reglementare, dacă cercetările suplimentare arată că vaccinul este și sigur.

Câte doze sunt disponibile și de când?

Cele două laboratoare Pfizer și Biontech intenționează să furnizeze 50 de milioane de doze în 2020 și până la 1,3 miliarde în 2021.

„Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, potrivit Sky News. „Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a adăugat el.

ARTICOLE SIMILARE

George Burcea, decizie radicală după despărțirea de Andreea Bălan

Tabu Tabu

Zodiacul psihopaților. Cele 5 zodii brutale și manipulatoare

Andreea Damian

Louis Vuitton Resort 2022 | 5 tendințe de modă

Andreea Damian

De ce nu ar trebui să așteptăm până când ne este foame ca să mâncăm

Andreea Damian

Hantavirus | Ce este, cum se transmite și ce simptome apar

Andreea Damian

Campanie controversată: Degetul arătător ridicat pentru toți cei fără mască

Tabu Tabu

Scrie un comentariu