Tabu
CULTURESlider

Putin și Istoria Rusiei | Mark Galeotti în dialog cu Marian Voicu

Marți, 20 aprilie, de la ora 19:30, sunteți invitați la o întâlnire online cu istoricul britanic Mark Galeotti, expert în istoria modernă, politica și securitatea Rusiei, și jurnalistul Marian Voicu despre volumele „Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul” și „O scurtă istorie a Rusiei. De la cneazul Rurik la Vladimir Putin”, apărute în colecția „Istorie” a Editurii Humanitas. 

Cine e de fapt Vladimir Putin? Ce vrea? Ce planuri are? S-a scris enorm despre Rusia de azi, însă Occidentul încă nu-l înțelege pe acest politician a cărui sferă de influență cuprinde întreaga planetă și ale cărui relații de putere pătrund până în cele mai intime sfere ale vieții noastre de zi cu zi. 

Mark Galeotti ne arată cine e omul din spatele mitului, analizează cele mai frecvente prejudecăți despre Putin și îi descifrează motivațiile. Urmărindu-i cariera de la începuturi, de când era un simplu ofițer KGB, până în prezent, volumul Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul ne oferă o viziune inedita și realistă asupra omului care înclină, de multe ori decisiv, balanța politicii internaționale.

Dialogul dintre Mark Galeotti și Marian Voicu va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas, precum și pe canalul de Youtube Humanitas, marți, 20 aprilie, de la ora 19:30. Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă pe Soundcloud. 

Rusia este o țară fără granițe naturale, nu are un singur neam sau popor, nici o adevărată identitate centrală. Dimensiunile sale sunt uluitoare – se întinde pe 11 fusuri orare, de la regiunea europeană Kaliningrad până la Strâmtoarea Bering, aflată la doar 82 de kilometri de Alaska. Dacă ne mai gândim și că multe dintre regiunile sale sunt greu accesibile, iar populația este izolată, toate acestea ne ajută să explicăm de ce menținerea controlului central a fost o adevărată provocare și de ce pierderea acestui control asupra țării i-a obsedat pe conducătorii ei. Am întâlnit odată un ofițer KGB (în rezervă) care mi-a spus așa: „Am crezut întotdeauna că e vorba despre totul sau nimic: fie ținem țara cu pumn de fier, fie se va destrăma”. Presupun că predecesorii lui, de la ofițerii țariști la primii cneji medievali, aveau cam aceleași îngrijorări – iar demnitarii lui Putin, cu toate progresele comunicațiilor moderne, le au cu siguranță în ziua de azi.

 — MARK GALEOTTI

ARTICOLE SIMILARE

Mariella Burani. Creativitate și perseverență

realitatea

Continuarea filmului Wonder Woman va avea premiera în vara anului 2020

realitatea

Zilele Bucureştiului | Weekend aniversar cu trasee pietonale, concerte, expoziţii şi proiecte comunitare

Andreea Damian

7 gadgeturi pe care să le iei cu tine în orice vacanță

Andreea Damian

BREAKING NEWS Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Andreea Damian

CARTE: Regina de gheață, de Alice Hoffman

realitatea

Scrie un comentariu