Tabu
LIFESTYLE

Noi anticorpi care blocheaza HIV-ul

Saptamana aceasta, cercetatorii de la Vaccine Research Center al National Institute of Allergy and Infectious Diseases au anuntat descoperirea a doi anticorpi care apar in mod natural si care ar putea bloca virusul HIV. In urma experimentelor de laborator, s-a observat ca anticorpii nou descoperiti au reusit sa blocheze mai mult de 90% dintre virusii care atacau celulele.

 

Dr. Anthony Fauci, director al NIAID, spune ca cei doi anticorpi, impreuna cu alti doi descoperiti in toamna trecuta, ar putea deveni baza unui vaccin impotriva SIDA. Asta pentru ca anticorpii noi pot sa blocheze o proteina de pe suprafata virusului, proteina care faciliteaza accesul virusului in celule. Asta in conditiile in care HIV este un virus care se transforma foarte repede si des, alternand proteinele de pe suprafata.   

 

Noii anticorpi au fost identificati pornind de la un pacient afro american care ii produce in mod natural, si diferenta, fata de cei descoperiti anterior, este de aproximativ 40 de procente in termeni de eficacitate.  

 

ARTICOLE SIMILARE

Autoritățile franceze au anunțat când va fi redeschisă catedrala Notre-Dame din Paris

Andreea Damian

De ce este rău să-ți faci patul imediat după ce te trezești

Andreea Damian

PUDDING …cu piept de pui /FOTO & reteta/ Adriana Parissi propune desert turcesc surpriza: PUDDING

Mircea Badea va avea un mostenitor! Carmen Brumă E INSARCINATA

realitatea

Fostii șefi France Télécom condamnați la închisoare pentru sinuciderile celor 35 de angajați

Dora Constantinovici

OANA CUZINO si fostul sot se bat pe 8.000.000 euro

Scrie un comentariu