Tabu
LIFESTYLE Slider

De ce este rău să-ți faci patul imediat după ce te trezești

patul

Chiar dacă pare greu de crezut, obiceiul de a-ți face patul dimineața are capacitatea de a-ți crește productivitatea pe parcursul zilei. Este un gest simplu care îți dă o stare de bine, fiind asociat cu un stil de viață organizat. Poate fi un prim pas pentru a începe diminețile altfel, cu mai multă energie și bună dispoziție.

Potrivit unui studiu, să-ți faci patul nu numai că își liniștește mintea, dar îl transformi într-un loc confortabil pentru acarienii de praf. Nu îi poți vedea fără microscop și s-ar putea să crezi că locul este curat, atunci când de fapt nu este.

Acarienii de praf adoră să trăiască în spațiile întunecate și umede ale saltelei și pernelor și se hrănesc cu celulele moarte ale pielii. Când îți faci patul dimineața, îi „acoperi” în mediul lor ideal cu pătura. Seara, armata de acarieni începe să-și facă treaba murdară. Printre efectele neplăcute se numără iritații ale pielii și chiar acnee.

În timp ce se hrănesc cu celulele moarte ale pielii tale, acarienii își lasă fecalele pe așternuturi, care provoacă o mulțime de reacții alergice la om. Este posibil să te trezești cu dureri de cap, să strănuți sau chiar să dezvolți astm.

Ca orice creatură vie de pe Pământ, acarienii au propriul lor ciclu de viață. Dar chiar și atunci când sunt morți, poți inhala rămășițele lor când dormi. Oamenii de știință susțin că acest lucru este potențial periculos pentru persoanele alergice, deoarece inhalarea acestora poate provoca agravarea simptomelor alergice.

Specialiștii ne recomandă să lăsăm patul neacoperit dimineața și să aerisim bine. Deschide fereastra ca să lași lumina naturală să pătrundă în cameră. Soarele este ucigașul acarienilor de praf. Dermatologii nu ne sfătuiesc să folosim spray-uri de ucidere a insectelor. Cel mai indicat este să curățăm patul cu un aspirator.

ARTICOLE SIMILARE

Eminem răspunde criticilor aduse versurilor de pe noul lui album

Andreea Damian

3 lucruri de tinut minte atunci cand cauti un apartament de inchiriat

realitatea

Ținuta sobră a lui Natalie Portman a transmis un puternic, dar subtil, mesaj feminist

Andreea Damian

KATE MIDDLETON are o verisoara. Si ea face STRIPTEASE! Album FOTO!

realitatea

Cine este de fapt fata care si-a scris “ma p** pe el de vot”: “Ma intreba cineva: ‘cum e sa te urasca toti?’

El a castigat Vocea Romaniei si 100.000 de euro!

Scrie un comentariu