Home > Lifestyle > O viața socială activă poate învinge cancerul

O viața socială activă poate învinge cancerul

O viață socială activă ajută la combaterea cancerului, susțin experții. O serie de teste efectuate pe șoareci bolnavi de cancer au dovedit că tumorile acestora se micșorau considerabil dacă aceștia intrau în contact cu mai multe animale decât de obicei, iar în unele cazuri tumorile chiar au dispărut complet. Asta înseamnă că oamenii care suferă de cancer ar trebui încurajați să se întâlnească cu prietenii și familia sau măcar să comunice prin email și telefon cu aceștia pentru a-și spori șansele de vindecare.

Unul dintre geneticienii care s-a ocupat de acest caz e de părere că starea spirituală și relațiile sociale ar putea avea o influență pozitivă asupra evoluției cancerului. El a declarat: "Felul în care animalele interacționează cu mediul înconjurător influențează felul în care evoluează o tumoră. Șoarecii sunt extrem de sociabili. În mod obișnuit îi ținem în grupuri de cinci exemplare, în medii unde sunt hrăniți și se pot juca. Pe cei cu tumorii i-am plasat în spații mai mari, alături de alți 15 sau 20 de șoareci, iar opțiunile de joacă sunt mult mai variate. Rezultatul a fost uimitor: în multe din cazuri tumorile au involuat".

Rezultatele au fost comparate cu cele ale unor șoareci care încercau un tratament doar prin mișcare, iar acțiunile de socializare s-au dovedit a fi mult mai eficiente. Acestea au dovedit că au un nivel mult mai scăzut al hormonului care indică apariția cancerului, sistemul lor imunitar devenea din ce în ce mai eficient, iar stresul cauzat de boală era mult mai redus.

Articole asemanatoare
Cum ne păstrăm silueta, fără a face antrenamente obositoare?
sănătate
20 de mituri despre sănătate. Tu pe care le-ai auzit cel mai des?
Pericolul care ne paște când folosim parfumul
Mituri despre varice desființate de chirurgul Rafael Halpern: când este mai bine să te operezi dacă vrei să rămâi însărcinată

Loading...

Comenteaza acest articol

O viața socială activă poate învinge cancerul

by realitatea   1 min
0