Tabu
LIFESTYLE

Data până la care românii plătesc preţ plafonat la energie

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat până când vor mai beneficia românii de un preț plafonat la energie.

Ministrul Energiei a declarat, miercuri, că intenţionează să păstreze schema de plafonare a preţurilor din energie anul acesta și a precizat că datoria Minsterului Energiei către furnizori este undeva la două miliarde de lei.

”Cu siguranţă, păstrăm schema de plafonare- compensare, deci preţuri plafonate la românul de rând şi la companiile româneşti din economie. Această schema a asigurat o stabilitate pentru clientul final dar şi pentru furnizori”, a spus ministrul Energiei într-o emisiune tv.

El a precizat că în continuare, preţurile sunt mai mici decât pe Bursă, pe factura românilor.

”Mai mult, discutăm de 5 milioane de gospodării din România care plătesc factura la curent, în medie, pe lună, într-un an, 35 de lei, ceea ce este o sumă rezonabilă, pentru o ţară cu puterea noastră de cumpărare”, a menţionat Sebastian Burduja.

Ministrul a arătat despre liberalizarea pieţei că a fost parte dintr-o furtună perfectă, războiul din Ucraina, revenirea din pandemie.

”Este important că UE a permis tuturor statelor, nu numai României, să aibă măsuri de protejare a consumatorului final, în mod special a celor vulnerabili şi aceste măsuri sunt premise cel puţin până în primăvara anului 2025. Intenţionăm să păstrăm schema până în martie 2025”, a mai spus ministrul.

Despre ce se va întâmpla după ce schema nu va mai fi valabilă, Burduja a arătat că toată piaţa, tot lanţul îşi doreşte o etapizare a măsurilor de ieşire din această schema de compensare şi plafonare.

”Dacă am apela la o măsură bruscă, s-ar îngrămădi furnizorii de energie electrică, gaze naturale şi iarăşi ar duce la o creştere de preţuri, deci va fi o ieşire etapizată, foarte bine gândită”, a completat Sebastian Burduja.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Nicoleta Luciu s-a ingrasat – Bruneta incearca sa-si ascunda kilogramele in plus sub haine!

Mai sexy ca oricand! Andreea Esca si-a uimit fanii pe Facebook

Guvernul scumpește biletele la festivaluri și concerte

Andreea Damian

Persoanele cu trăsături masculine, mai competente decât cele cu trăsături feminine

Andreea Damian

DRAMA! Actrita EUGENIA SERBAN risca sa ramana fara sani! AFLA de ce!

Cristi Chivu si-a cumpărat PentHouse în Clubul Rezidențial Stejarii

realitatea

Scrie un comentariu