Tabu
PEOPLESlider

Actorul din „Triplusec” a renunțat la tot și s-a retras la mănăstire. Ce l-a determinat să devină călugăr

Pe Andrei Ciopec îl știm mai bine din serialul de comedie “Triplusec”. Actorul a fost și jurat al emisiunii “Cântă acum cu mine”, unde a fost coleg cu Loredana sau DJ Harra.

A decis să lase totul în urmă – actorie, televiziune – și s-a retras la mănăstire. Andrei este de aproape doi ani la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

A fost de mic atras de actorie

Născut în Botoșani, Andrei Ciopec a fost atras de mic de actorie. Încă de la grădiniţă a mers la cercul de la Palatul Copiilor Botoşani, apoi a îndrăznit să treacă şi pragul Şcolii Populare de Artă. A absolvit, în anul 2005, cursurile Colegiului Economic ”Octav Onicescu” din Botoşani, unde a activat în trupa de teatru. Dar prima opţiune pentru facultate nu a fost Actoria, ci Administrație și afaceri, secția Administrație publică, în cadrul Universității București.

Andrei Ciopec a jucat în numeroase filme și piese de teatru

Nu după multe vreme pleca în SUA. Aici a urmat un curs de actorie şi a jucat în câteva producţii, alături de Dolph Lundgren, Michael J. Wihte şi Scott Adkins. În anul 2011, întors în ţară, a fost admis la Actorie în cadrul UNATC Bucureşti, clasa prof. Florin Zamfirescu. A jucat în numeroase spectacole studenţeşti, dar şi în câteva scurtmetraje şi spoturi publicitare, precum şi în seriale de televiziune.

A jucat zeci de roluri în teatru și film. A cântat, a recitat, a făcut cascadorii și teatru radiofonic. Greu ai putea găsi ceva ce să nu fi făcut Andrei Ciopec. A interpretat mafioți, drogați, oameni pierduți de lume. Rareori îl vedem pe Andrei Ciopec într-un rol pozitiv, însă fiecare rol a fost pentru el o piatră de încercare și o probă de profesionalism.

Ce l-a determinat să devină călugăr

Andrei Ciopec (stânga) se află de doi ani la mănăstire

Dar într-o zi a simțit că a venit vremea. Se întâmpla în urmă cu doi ani. Și-a chemat prietenii și le-a dat vestea. Apoi s-a rupt de tot ce înseamnă lumesc: Facebook, e-mail, telefoane.

“Sunt în căutări şi toată viaţa am fost în căutări. Mă gândesc să mă îndrept şi spre muzică, e o formă de exprimare, poate şi o facultate de teologie. Dar vreau să identific şi să îmi fie mie foarte clare idealurile pe care le am, să le adun şi să le folosesc într-o singură direcţie, şi anume în a-mi distruge egoul şi a ajută oamenii. Să mă fac eu cât de mic pot – s-ar putea să îmi ia o viaţă întreagă şi s-ar putea să nu reuşesc – dar importantă e lupta, nu izbânda, şi sper că prin ceea ce fac să pot ajută oamenii. Vreau să scot o carte de poezie, să scriu un român, să scot un album folk…”, povestea el într-un interviu pentru ştiri.botoşani.ro.

Deşi a avut succes ca actor, Nicu din “Triplusec”, care a jucat şi cu celebrul actor american Steven Seagal, a decis că vrea să-şi dedice viaţa lui Dumnezeu.

ARTICOLE SIMILARE

Lindsay Lohan a devenit mămică. Ce nume a ales actrița pentru fiul ei

Andreea Damian

Cum o susține Leonardo DiCaprio pe activista de mediu Greta Thunberg

Andreea Damian

Povestea de pe noptieră | Cel mai neînțeles roman din lume

Andreea Damian

432 de milioane de dolari a obținut Ed Sheeran din încasările turneului din 2018

realitatea

ASE răsplătește performanța. Studenții cu rezultate remarcabile, premiați cu icoane de valoare, în parteneriat cu Patriarhia Română

Tabu Tabu

Șocant! 21 dintre primele 30 cele mai poluate orașe ale lumii se află în aceeași țară

Andreea Damian

Scrie un comentariu