Tabu
CULTURESlider

Alexandra Ocasio-Cortez l-a făcut pe șeful Facebook – Zuckerberg să se bâlbâie în timpul unei audieri

Am văzut o înregistrare în care Alexandra Ocasio-Cortez îl reduce la tăcere pe Mark Zuckerberg cu întrebările ei în timpul unei audieri Capitol Hill, zilele trecute și este delicioasă.

Zuckerberg era audiat în legătură cu criptomoneda Facebook – Libra, mai exact pentru că solicita aprobarea lansării sale din partea Congresului. Dar a fost imediat supus unei serii de întrebări din partea reprezentanților, multe având legătură cu gestionarea greșită a campaniei electorale din 2016 de către Facebook.

Întrebările lui Ocasio-Cortez au fost clare și au fost astfel formulate pentru a arăta cât de mică este de fapt asumarea responsabilității lui Zuckerberg pentru practicile discutabile ale companiei sale. Când a fost întrebat când a aflat mai exact despre scandalul Cambridge Analytica de anul trecut, în care Facebook a recoltat date personale de la milioane de utilizatori fără consimțământul lor și le-a folosita apoi în postările politice, Zuckerberg a rămas fără voce  – dar Cortez a refuzat să-l lase să scape fără un răspuns. „Acesta a fost cel mai mare scandal de date cu privire la compania dvs. care a avut impact catastrofal asupra alegerilor din 2016. Nu știați? l-a întrebat ea. Zuckerberg nu a putut decât să răspundă cu o apărare vagă. („Sunt sigur că am discutat despre asta după ce am aflat ce s-a întâmplat.”)

Lucrurile s-au înrăutățit pentru antreprenor, întrucât Ocasio-Cortez a continuat să-l chestioneze în legătură cu procedeul practic inexistent al Facebook pentru a verifica reclamele politice. Ea l-a întrebat pe Zuckerberg dacă platforma sa va permite anunțuri care, de exemplu, vizează persoane de culoare cu date false de înregistrare, sau susțin că republicanii au votat în favoarea acordului Green New Deal. Zuckerberg nu a putut spune dacă va fi permisă o astfel de dezinformare, dar a reușit să murmure: „Cred că este greșit să minți”.

Cortez i-a atras atenția că încă nu se știe de ce Zuckerberg a participat la „petrecerile cu oameni reprezentativi pentru extrema dreaptă”, inclusiv Tucker Carlson. „Voi continua”, a spus ea calm, după ce Zuckerberg a început literalmente să se bâlbâie. „Puteți să explicați de ce ați numit Daily Caller, o publicație care aparține extremei drepte ca verificator de știri oficial pentru Facebook?” Zuckerberg a spus că Facebook nu stabilește standardele pentru verificatori, dar că o rețea de „verificare a știrilor internaționale” o face.

Acum câteva săptămâni, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus că nu crede că este potrivit pentru o companie să cenzureze politicienii sau știrile despre aceștia într-un regim democratic. El a ținut un discurs în Washington DC în urma mai multor săptămâni de critici asupra deciziei firmei de a nu interzice reclame politice care conțin falsuri. El a adăugat că a avut în vedere interzicerea tuturor reclamelor politice pe platformele sale. Dar că a crezut că măsura va favoriza politicienii tradiționali și orice altă formă de mass-media care ar fi ales ales să îi promoveze. “Putem fie să continuăm să sprijinim libera exprimare, înțelegând încurcăturile care vin din zona asta, dar crezând în continuare că această călătorie lungă către progres necesită confruntarea cu idei care ne provoacă. Sau putem decide că costul este pur și simplu prea mare. Viitorul depinde de noi toți”, a adăugat el.

Facebook și-a lansat propria criptomonedă, ea se numește Libra și urmărește să fie un sistem monetar digital ușor accesibil. Criptomoneda are același nume cu semnul Balanței (Libra) din horoscop, un semn astrologic care reprezintă echilibru și corectitudine, fapt pe care cei născuți în zodiac Balanței și astrologii îl consider deosebit de important. Astrologii spun că alegerea numelui este o mișcare intenționată, deoarece Facebook are un trecut plin de scandaluri iar autoritățile de reglementare deja chestionează efectul criptomonedei Libra asupra vieții utilizatorilor Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Cum se spală cel mai rapid covoarele? Metode profesionale pentru a curăța mașina și covorul casei

realitatea

Miss Ucraina a lăsat podiumul de modă și a luat arma în mână

Andreea Damian

Cum să rezolvi problemele de cuplu cauzate de apariția copilului

Andreea Damian

Ce exerciții recomandă Hilaria Baldwin după pierderea unei sarcini

Andreea Damian

Momentul în care chef Sorin Bontea a fost anunțat că va lucra la ProTV!

Andreea Damian

Kate Beckinsale a fost spitalizată în stare critică

Andreea Damian

Scrie un comentariu