Tabu
Image default
CULTURESlider

Angela Gheorghiu ⎪ Concert caritabil la Metropolitan Opera

De la debutul pandemiei de Covid-19, membrii orchestrei new-yorkeze de la Met Opera nu și-au mai primit salariile. Pe 21 februarie, soprana Angela Gheorghiu îi va acompania de la distanță, în cadrul unui concert caritabil inedit. 

O nevoie umană

Soprana Angela Gheorghiu va oferi un concert caritabil online, pe 21 februarie, din solidaritate față de muzicienii de la Metropolitan Opera din New York, care nu și-au mai primit salariile de la debutul pandemiei, când toate spectacolele instituției au fost anulate. 

„Pe 21 februarie, împreună cu muzicienii orchestrei de la MET Opera și Alexandru Petrovici, grație miracolelor tehnologiei, voi interpreta pentru voi Cântec către lună de Dvorák și Tatăl Nostru de Anton Pann.”, a scris soprana Angela Gheorghiu, duminică, într-o postare pe contul său de Facebook. 

Considerată una dintre cele mai importante cântărețe de operă contemporane, Angela Gheorghiu, în vârstă de 55 de ani, va concerta la București, acompaniată la pian de Alexandru Petrovici și de întreaga orchestră a Metropolitan Opera din New York. Spectacolul va fi difuzat exclusiv online, iar prețul unui bilet este de 15 dolari, acesta putând fi achiziționat online. 

Într-un interviu oferit la Digi24, Angela Gheorghiu a declarat că muzicienii „nu și-au mai primit salariile de un an și se află într-o situație foartă dificilă.”. Soprana a refuzat termenul de „concert caritabil”, subliniind că, pentru ea, este vorba de „o nevoie umană și profesională”, mai degrabă decât de susținerea unei cauze nobile. 

Angela Gheorghiu la Ateneul Român

Concertul va avea loc la Ateneul Român, cea mai prestigioasă sală de concerte din România, construită de arhitectul francez Albert Galleron și inagurată în 1888. „Este catedrala mea.”, a declarat Angela Gheorghiu, făcând referire la primul său recital susținut la Ateneu la vârsta de doar 17 ani. 

Directorul general al Met Opera, Peter Gelb, a declarat în septembrie pentru AFP că instituția condusă de el traversează „cea mai grea perioadă” din ultimii 137 de ani de existență. De-a lungul ultimelor opt săptămâni ale sezonului 2019 – 2020 și în tot anul următor au fost anulate absolut toate spectacolele de la Metropolitan Opera din New York, iar paguba se ridică la suma de 154 de milioane de dolari. 

ARTICOLE SIMILARE

Nepoata Thaliei, actrița Camila Sodi, e suspectă de coronavirus

Tabu Tabu

Majoritatea delfinilor sunt „dreptaci”, spun cercetătorii

realitatea

Anatomia lui Grey continuă cu sezonul 15. Un actor celebru se alătură echipei

Andreea Damian

Afla de la Alina Brailescu ce machiaj sa porti de Paste

realitatea

Se caută om care să aibă grijă de 55 de pisici pe o insulă din Grecia. Ce condiții se cer

Andreea Damian

Scena Digitală ⎥ «Felii» cu Ofelia Popii

Ciocîrlan

Scrie un comentariu