Home > beauty > Apelurile video sporesc interesul pentru chirurgia plastică

Apelurile video sporesc interesul pentru chirurgia plastică

chirurgie plastică

Popularitatea platformei de video conferencing ZOOM a explodat în urma pandemiei de COVID-19 și i-a determinat pe mulți dintre noi să își dorească o schimbare fizică. Potrivit medicilor esteticieni, folosirea intensă a platformelor video i-a făcut pe oameni să fie mai conștienți dar și mai nemulțimiți de aspectul lor fizic – acest curent stârnind un interes din ce în ce mai mare pentru chirurgia estetică și procedurile cosmetice.

Fenomenul se numește „factorul Zoom”. Persoanele care folosesc camerele video mai mult decât oricând, aspectul fizic fiind examinat de ceilalți participanți, caută să facă mici modificări fizice. Mulți vor lucra de acasă pe termen lung și au început deja să-și planifice procedurile de vis. La unele clinici există deja solicitări pentru „chirurgie cosmetică virtuală” (simulări 3D).

Simularea 3D ţine cont atât de dorinţele pacientului cât şi de posibilităţile chirurgicale. În acest fel, pacientul îşi poate da seama dacă aşteptările sale sunt realiste şi care sunt limitele chirurgiei estetice în cazul său. Mulţi pacienţi își imaginează cum vor arăta după operaţie în funcţie de rezultatele văzute la alţi pacienţi, ceea ce poate crea o așteptare falsă. Astfel, o simulare pe propria imagine este mult mai aproape de adevăr. În plus, aceeaşi operaţie estetică realizată de acelaşi chirurg în aceeaşi manieră va arăta diferit în funcţie de persoană. De aceea simularea 3D este relevantă: pentru ca pacientul să înţeleagă în propriul său caz cum ar putea arăta în urma intervenţiei.

citește continuarea pe tabuhighlife.ro

Articole asemanatoare
Înainte de italianul Politi, a mai existat un medic rămas nepedepsit după ce o femeie a murit după intervenția estetică
Autoiluzionarea: cum îi determină pozele selfie pe oameni să-și facă operații estetice
kylie jenner
A cheltuit 75.000 $ să semene cu Kylie Jenner, dar rezultatul a speriat-o și pe vedetă
dismorfia snapchat trend operatii estetice
Dismorfia Snapchat, cel mai nou trend în materie de operații estetice

Comenteaza acest articol

Apelurile video sporesc interesul pentru chirurgia plastică

by Andreea Damian   1 min
0