Tabu
CULTURE Slider

Așa se „tund” banii la Agricultură și Cultură. Coafeze angajate fără consurs pe 13.000 de lei pe lună

coafeze

Sindicatul „Culturalia” a deconspirat faptul că mai multe persoane, printre care și coafeze, au fost detașate ilegal de la diferite firme private în Ministerul Culturii. Au primit salarii uriașe, care ajungeau la 13.000 lei pe lună. Asta în condițiile în care remunerația maximă prevăzută de grilele de salarizare era de aproximativ 5.000 de lei pe lună.

Sindicaliștii au arătat în comunicatul „Jaf pe banii publici la Ministerul Culturii” cum se „tund” banii la Cultură. Nu mai puțin de 14 persoane, printre care hair stiliști care proveneau de la societăți comerciale, au ocupat funcții de consilieri și au primit salarii de aproape trei ori mai mari, faţă de cât prevede grila de salarizare din Ministerul Culturii, raportată la Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Culturalia atrage atenția asupra acestui subiect, după ce în urmă cu doar câteva zile Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că a descoperit la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) coafeze angajate pe posturi de „specialiști”. Așadar, s-a urmat modelul lui Petre Daea, care a angajat coafeze şi miliţeni fără concurs la Ministerul Agriculturii.

Sindicatul Angajaţilor din MC „Culturalia” îi solicită premierului să trimită Corpul de control al SGG la Ministerul Culturii, unde un raport al Curţii de Conturi a scos la iveală „detaşări ilegale pe salarii uriaşe”: „Ministrul Culturii acoperă cheltuielile nejustificate din cadrul instituției, scoase la lumină de raportul Curții de Conturi a României. Facem apel la premierul României, Ludovic Orban, să intervină!”, mai spun sindicaliștii.

„Sunt nereguli foarte mari descoperite chiar de Curtea de Conturi, în urma controlului realizat în 2019. Din păcate, ministerul le-a ascuns sub preş, aşa că noi le facem publice. Am înţeles de abia acum de ce Ministerul Culturii nu a avut bani să plătescă drepturile salariale cuvenite. Banii au mers la persoane din mediul privat, detaşate pe salarii uriaşe. Este o bătaie de joc, pe bani publici!”, a declarat Ana Marin, preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Ministerul Culturii „Culturalia”, potrivit adevărul.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arată reședința de 4 mil. $ unde Prințul Harry va locui cu viitoarea soție

Andreea Damian

Rochia purtată de Lady Gaga la Globurile de Aur, scoasă la licitație. Casa Valentino: „A fost furată”

Andreea Damian

Cupluri celebre ale anului 2017

realitatea

Sărbătoritul zilei de 20 mai

realitatea

Amazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz

Andreea Damian

4 pisicuțe melomane au fost spectatorii neașteptați ai unui cântăreț de stradă

realitatea

1 comentariu

Ipu 24 January 2020 at 10:59

Care ministru?

Răspunde

Scrie un comentariu