Tabu
HEALTH Slider

Avertismentul oamenilor de știință! Ce s-a descoperit la pacienții infectați și vindecați de coronavirus

coronavirus

La câteva luni după infecția cu noul coronavirus, pacienții raportează dificultăți de respirație și oboseală excesivă.

Au trecut cinci luni de când Lucy Gahan a contractat Covid-19, iar viața ei încă nu a revenit la normal. Gahan, care este psiholog clinic în Marea Britanie, nu a reușit să se întoarcă la muncă. Femeia încă resimte efectele bolii, cum ar fi dificultăți de respirație, amorțeală în mâini și picioare, precum și aritmie cardiacă.

„În mai și iunie, abia puteam vorbi pentru că eram atât de bolnavă”, a spus ea. Înainte de a contracta boala la începutul lunii aprilie, Lucy, care e mamă a doi copii, alerga de trei ori pe săptămână și avea o rutină regulată de yoga.

„Nu pot merge decât până la colț”, a spus ea. „În ceea ce privește alergarea, nu-mi pot imagina când se va întâmpla asta, dacă se va întâmpla vreodată”. Este una dintre miile de pacienți din întreaga lume pentru care Covid-19 s-a transformat într-o afecțiune cronică.

Aproximativ trei sferturi dintre cei spitalizați cu Covid-19 ar putea resimți mult timp efectele bolii. Cercetătorii de la Academia de Respirație din cadrul North Bristol NHS Trust din Marea Britanie au examinat 110 pacienți cu Covid-19, internați în spital pentru o medie de cinci zile, între 30 martie și 3 iunie.

La 12 săptămâni după ce pacienții au fost externați, 74% dintre aceștia au raportat simptome, inclusiv dificultăți în respitație și oboseală excesivă.

Cu toate acestea, în ciuda acestor simptome, 104 din cei 110 pacienți din studiu au avut rezultate normale ale testelor de sânge, doar 12% prezentând o radiografie toracică anormală și 10% prezentând funcții pulmonare restrictive prin teste de spirometrie.

ARTICOLE SIMILARE

Transmite mesajele potrivite prin alegerea culorilor pentru lenjeria sexy!

realitatea

De ce amână Meghan Markle decizia de a deveni mămică

Andreea Damian

Jamie Lee Curtis vorbește despre cum e să nu mai consumi pastile analgezice de 20 de ani

realitatea

RECENZIE: Singura poveste se poate spune doar atunci când vrei să închizi ușa

Dora Constantinovici

Noaptea Globurilor de Aur 2021, amânată

Andreea Damian

Cântăreața Sia a devenit bunică la doar 44 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu