Tabu
HEALTHHobbyPsihologieSlider

15 plante de apartament care alungă energiile negative, aduc prosperitate și sănătate

Formaldehida, monoxidul de carbon, tricloretilena și amoniacul – într-o casă obișnuită găsești toate aceste toxine periculoase, potrivit unui studiu NASA Clean Air. Este bine că avem aliați de partea noastră – plantele de apartament – ele pot absorbi până la 90% din acești poluanți și substanțe chimice. Trebuie să știți un lucru: plantele de interior sunt mult mai mult decât simple decorațiuni verzi.

Iată cincisprezece plante care sunt foarte benefice pentru sănătatea noastră.

Atenție: este posibil să doriți să le cumpărați pe toate imediat după citirea acestui articol.

1. Iasomie

Iasomia are un efect incredibil asupra sănătății noastre mintale datorită unui produs chimic care ameliorează anxietatea, tratează schimbările de dispoziție, îmbunătățește calitatea somnului și, în cantități mai mari, crește imunitatea și chiar poate crește libidoul.

2. Planta-păianjen (Chlorophytum comosum)

O astfel de plantă este perfectă pentru locuința voastră, deoarece nu necesită multă îngrijire.

3. Limba soacrei

E excelentă pentru dormitor, deoarece este cunoscută pentru că îmbunătățește calitatea aerului din interior. Limba soacrei elimină tot felul de toxine, inclusiv tricloretilena, formaldehida, toluenul, benzenul și xilena. Pentru a optimiza procesul de purificare a aerului, veți avea nevoie probabil de mai multe plante. Considerată a fi una dintre cele mai ușoare plante de îngrijit, limba soacrei nu are nevoie de lumina directă a soarelui, deci poate fi așezată oriunde în cameră.

4. Begonia

Specialiștii spun că begoniile sunt niște flori extraordinare. Begonia este un donor absolut de energie și ridică vibrația în casă. Este recomandată în casele în care oamenii au tendința să se certe mai mult sau nu au răbdare. Este planta care se zice că îți dă răbdare.

5. Spathiphyllum

Acești crini sunt minunați pentru decor, deoarece, vara înfloresc foarte frumos, dar asta nu este tot ceea ce pot oferi. Această plantă de interior este un element important pentru eliminarea poluanților din aer – care absoarbe amoniac, formaldehidă și tricloretilenă și face ca aerul să fie mai curat.

6. Mușcata te scapă de durerile de cap

Specialiștii spun că dacă stăm 10-15 minute lângă o mușcată cu flori roșii sau albe ne va lua toată oboseala și nu ne va mai durea capul.

7. Lavanda

Este de mare ajutor pentru a ameliora stresul și insomnia și a calma neliniștea, nervozitatea, anxietatea și depresia.

8. Aloe Vera

Aloe vera este renumită pentru efectele sale vindecătoare, curăţă și hidratează pielea iritată și tratează arsurile, arsurile solare, degerăturile, psoriazisul și chiar rănile.

9. Cactusul absoarbe undele electromagnetice

Absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. De aceea, se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice.

10. Ficusul

Ficuşii tind să crească mari, deși nu sunt foarte greu de îngrijit. Frunzele uriașe absorb toate lucrurile rele din aer. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să uitați să ștergeți praful de pe frunze.

11. Feriga

O altă planta cu efect maxim în Feng Shui este feriga. Indiferent de specia din care face parte, aceasta nu ar trebui să lipsească dintr-o încăpere, mai ales că are proprietatea de a reţine poluarea. Este şi uşor de întreţinut, întrucât îi plac locurile mai întunecate.

12. Rozmarinul

Este o plantă cu triplă întrebuințare. Îți va decora bucătăria, îți va da un gust desăvârșit mâncărurilor și va alunga depresia.

13. Gerbera

Recent, oamenii de ştiinţă au numit Gerbera cea mai bună plantă în eliminarea benzenului din aerul interior și producerea de oxigen noaptea. Acest lucru îi va ajuta pe cei care suferă de insomnie și apnee în somn, potrivit Institutului Lung.

14. Iedera

Este una dintre cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului. Poate elimina toxinele nocive din orice spațiu. Se spune despre iederă că este aducătoare de noroc și sănătate.

15. Philodendron

Plantei îi plac zonele cu lumină scăzută și nu necesită multă îngrijire. Dar poate fi periculos dacă este mâncat, pentru copii mici și animale.

ARTICOLE SIMILARE

Olivia Colman și Emilia Clarkle intră în universul Marvel

Andreea Damian

Jennifer Lopez, decizie radicală după anunțul divorțului de Ben Affleck

Andreea Damian

Ce decolteu să alegi în funcție de tipul tău de corp

Andreea Damian

Jane Fonda dezvăluie rutina sa de îngrijire a pielii. Conține un element-surpriză!

Andreea Damian

Catrinel Menghia face furori la Cannes. Iată cele mai spectaculoase ținute!

Andreea Damian

Tariful Clejanilor, unul dintre cele mai mari de pe piață! Suma colosală pe care o încasează

Andreea Damian

Scrie un comentariu