Tabu
Image default
CULTURE

Aya and the Witch | Netflix oferă primul film 3D al Studio Ghibli

Aya and the Witch este primul film 3D al Studio Ghibli. Victimă colaterală a crizei de sănătate, lansarea la nivel mondial a lungmetrajului japonez nu va fi în cinematografe, ci pe Netflix, pe 18 noiembrie.

Parteneriatul dintre gigantul de streaming și gigantul animației japoneze este în creștere. După mai multe amânări succesive, Aya and the Witch, primul lungmetraj animat al Studio Ghibli, va primi o lansare digitală globală pe Netflix pe 18 noiembrie, a anunțat luna aceasta distribuitorul american.

Acordul va permite filmului să se alăture catalogului lungmetrajelor Ghibli deja prezente pe platformă de la începutul anului 2020, în afara Japoniei și Statelor Unite. Un pariu sigur pentru gigantul de streaming care a generat deja 55 de milioane de vizualizări în întreaga lume (cifre prezentate de Netflix). „Suntem foarte bucuroși că putem continua să îmbogățim gama de filme Studio Ghibli pe Netflix cu Aya and the Witch”, a anunțat într-un comunicat de presă Aram Yacoubian, responsabil cu filmele de animație la Netflix.

Difuzat anul trecut în Japonia și disponibilă din februarie în Statele Unite, pe platforma HBO Max, Aya and the Witch a fost previzualizat în Franța în octombrie 2020, la Festivalul Lumière. Criza Covid-19 a împins, însă, în mod repetat, șansele de a vedea filmul în cinematografe.

Adaptat după o carte pentru copii a romancierului britanic Diana Wynne Jones (1934-2011), Aya and the Witch spune povestea unei fete orfane adoptată de un cuplu de vrăjitori enigmatici. Lungmetrajul este al treilea film al lui Gorō Miyazaki, fiul regizorului istoric Ghibli Hayao Miyazaki, cel din spatele celor mai faimoase lucrări ale studioului precum Princess Mononoke, Spirited Away sau My Neighbor Totoro.

ARTICOLE SIMILARE

ANDREEA BALAN – Ce poze sexy a pus pe Facebook!

Sărbătoritul zilei

realitatea

The Crown | Netflix a anunţat data premierei sezonului cinci

Andreea Damian

M MISSONI, un shop-in-shop concept store

realitatea

Eric Carle și “Omida mâncăcioasă”

realitatea

Sărbătoritul zilei de 13 ianuarie

realitatea

Scrie un comentariu