Home > Agenda > Boeing e acuzată că face „sicrie zburătoare” dar îi dă fostului șef Dennis Muilenburg 62 mil. $

Boeing e acuzată că face „sicrie zburătoare” dar îi dă fostului șef Dennis Muilenburg 62 mil. $

Dennis Muilenburg

Dennis Muilenburg, CEO-ul demis al Boeing pleacă din companie cu 62 de milioane de dolari. Acesta nu va primi plăți compensatorii, anunță Beoing, potrivit BBC.

Boeing l-a concediat pe Muilenburg în luna decembrie pentru a restabili încrederea în companie după două accidente aviatice care au implicat avionul 737 MAX. compania a precizat că șeful demis și-a primit drepturile financiare conform contractului și că nu a fost plătit niciun bonus anual.

Pe lângă cei 62 milioane de dolari, Dennis Muilenburg deține pachete de acțiuni care ar valora 18,5 milioane de dolari. Suma a fost dezvăluită în această săptămână, dificilă pentru Boeing, după ce sute de mesaje interne au fost făcute publice. Mesajele au conținut comentarii critice despre 737 MAX, inclusiv unul care spune că avionul a fost „proiectat de clovni care, la rândul lor, sunt supravegheți de maimuțe.”

Noul CEO David Calhoun își va începe activitatea luni 13 ianuarie. Calhoun ar putea primi un bonus de 7 milioane de dolari, în condițiile în care poate restabili siguranța în zborurile cu avioane 737 Max. În octombrie anul trecut, un Boeing 737 Max operat de Lion Air s-a prăbușit, iar toate cele 189 de persoane aflate la bord au pierit. Cinci luni mai târziu, un avion Ethiopian Airlines s-a prăbușit, ucigând 157 de pasageri aflați la bord, după care întreaga flotă 737 Max a fost oprită de la zbor.

În octombrie 2019, senatorii americani au acuzat compania Boeing că ar fi construit „sicrie zburătoare” și că s-a angajat într-un „model de ascundere deliberată”, atunci când a solicitat aprobări pentru avionul 737 Max 8. Boeing a primit o amendă de la autoritățile de reglementare din SUA în valoare de 5,4 milioane de dolari pentru instalarea „în cunoștință de cauză” a unor piese defecte pe avioanele sale 737 Max.


Comenteaza acest articol

Boeing e acuzată că face „sicrie zburătoare” dar îi dă fostului șef Dennis Muilenburg 62 mil. $

by Andreea Damian   1 min
0