Tabu
Image default
LIFESTYLE

Călătorii în SUA fără vize din 2025

Românii ar putea călători în Statele Unite ale Americii fără vize din 2025. Condițiile care trebuie îndeplinite.

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat despre ridicarea vizelor pentru români și ce progrese s-au obținut odată cu vizita membrilor Guvernului în SUA, premierul Marcel Ciolacu a spus că mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic.

„Știți foarte bine că pentru ridicarea vizelor am vorbit cu fiecare congresman în parte, absolut toată lumea ne susține, mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic. Aici va trebui să facem un efort nu numai al statului român, ci al nostru, al tuturor românilor, dacă vrem cu adevărat să închidem această discuție la finalul anului 2024 și să fie în aplicare din anul 2025”, a spus Marcel Ciolacu.

Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a spus în septembrie că românii vor putea călători în SUA fără vize de la 1 decembrie 2025, iar anunțul oficial va veni peste un an și jumătate, adică la începutul anului 2025. Și Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că România va adera la programul Visa Waiver cel mai devreme la începutul anului 2025, dar a precizat că nu poate oferi garanții. 

Premierul Marcel Ciolacu este într-o vizită oficială de 4 zile la Washington şi la New York până miercuri, 6 decembrie, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul apărării, Angel Tîlvăr, ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul economiei, Radu Oprea. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Alexandru Arsinel, la terapie intensiva! A suferit un transplant renal!

Diana Dumitrescu, prima vacanta cu noul iubit! Nu-si mai ascunde relatia

Vezi cine este femeia cu barba de la noi!

Mihai Bendeac socheaza! Vezi ce marturisire intima a facut despre el si prietena sa!

Asemanarea incredibila dintre Sorin de la AKCENT si mama sa!

ANGELINA JOLIE il regreta pe COLIN FARRELL! Brad Pitt innebuneste!

Scrie un comentariu