Tabu
CULTURESlider

Cantat, liderul Noir Desire interzis la festivalurile de muzică din vară

Bertrand Cantat, cântăreţul francez care a pus bazele formaţiei Noir Desire a anunţat că nu va mai cânta la niciun festival de vară după ce mai multe organizaţii care militează împotriva violenţei împotriva femeilor au cerut anularea concertelor.

Cantat a fost acuzat de uciderea fostei lui iubite, Marie Trintignant, în 2003, în urma unei altercaţii dintre cei doi care a avut loc într-o camera de hotel din Lituania.  Femeia a murit în urma loviturilor primite la nivelul capului. Cearta a început din cauza geloziei cântăreţului după ce aceasta primise un mesaj de la fostul ei soţ. Marie Trintignant avea 41 de ani şi avea patru băieţi minori.

Criminaliştii au confirmat declaraţiile artistului care ar fi spus că a pălmuit-o de câteva ori fără intenţia de a o omorî însă loviturile i-au fost fatale, femeia intrând în comă în urma acestora iar moartea a survenit în urma unui edem cerebral. Vestea crimei a şocat Franţa unde cântăreţul era recunoscut ca fiind unul dintre militanţii cauzelor sociale inclusiv al celor care priveau drepturile femeilor. În timpul audierilor, casa cântăreţului a fost incendiată însă, din fericire, soţia acestuia şi cei doi copii nu se aflau în ea în acel moment.

Bertrant Cantat a fost acuzat de ucidere fără intenţie şi condamnat pentru 8 ani de închisoare. În 2007 a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare iar asta a stârnit un alt val de indignare din partea părinţilor victimei şi a mai multor organizaţii care militează pentru drepturile femeilor.

Anul acesta mai mult de 70 de mii de oameni au semnat o petiţie online prin care au cerut organizatorilor festivalului din Normandia – Papillons de Nuit – să-l elimine pe Cantat din lista celor care vor cânta pentru a nu promova normalizarea violenţei împotriva femeilor. Apoi, odată cu apariţia scandalului #MeToo şi Harvey Weinstein presiunea ca Bertrand Cantat să fie eliminate din toate festivalurile la care ar fi trebuit să cânte a crescut.

Liderul formaţiei Noir Desire a decis să se retragă singur pentru a nu pune presiune şi mai mare pe organizatori. El s-a relansat în 2013 cu trupa Detroit însă anul acesta îşi propusese să-şi promoveze noul album solo – Amor Fati.

ARTICOLE SIMILARE

Când se deschide Târgul de Crăciun din Sectorul 6. Evenimentul din Parcul Drumul Taberei este organizat de UNTOLD

Andreea Damian

Tromboza | Ce este și cum să recunoaștem primele simptome?

Andreea Damian

Andreea Marin, la un pas de moarte

Andreea Damian

Tragedie: JOE COCKER a murit! VIDEO: “You Can Leave Your Hat On”

Surpriză! Sarcina lui Meghan Markle este mult mai înaintată. Când ar putea naște?

Andreea Damian

Turiştii au fost expuşi timp de două decenii la radiaţii fără să știe, în cel mai popular parc din lume

Andreea Damian

Scrie un comentariu