Tabu
BEAUTYSlider

Caracteristicile care fac o femeie să pară mai tânără

În 2019, au fost efectuate în total 11,3 milioane de operații estetice în întreaga lume, ceea ce demonstrează că dorința de a arăta mai tânăr și mai atractiv este împărtășită de oameni de pe tot globul. Și are sens, deoarece un aspect tineresc poate fi un semn de sănătate și longevitate. Dar, mulțumită științei, ar putea exista o modalitate prin care femeile să-și ia ani de zile de pe față fără a ajunge pe mâna esteticianului. Și implică doar acordarea de atenție anumitor caracteristici fizice.

Culoarea pielii feței este un semn al îmbătrânirii, deoarece se schimbă și se estompează pe măsură ce îmbătrânești.

Există mai multe indicii pentru vârsta cuiva, inclusiv liniile fine, ridurile și pielea lăsată. Dar cercetătorii au adăugat „contrastul facial” pe listă și este definit ca „diferența de lumină și culoare dintre ochi, gură și sprâncene și pielea din jurul acestor caracteristici”. Studiile au arătat că îmbătrânirea și expunerea constantă la soare ne afectează pielea. Și se pare că femeile (indiferent de rasă) își pierd în general contrastul facial pe măsură ce îmbătrânesc.

S-a aflat că femeile par mai tinere atunci când sprâncenele, ochii și buzele lor ies în evidență.

Pentru a-și testa teoria conform căreia contrastul facial afectează modul în care oamenii percep vârsta, cercetătorii au studiat fotografii cu femei din 4 grupuri etnice. Au modificat cele 3 zone cheie ale feței și au făcut 2 versiuni ale imaginii – una cu contrast ridicat și una cu contrast scăzut. Ei au cerut respondenților să aleagă fotografia în care subiectul pare mai tânăr, iar aproape 80% dintre participanți au ales fotografia cu contrast ridicat. Rezultatele au confirmat că evidențierea sprâncenelor, ochilor și buzelor poate ajuta o femeie să controleze cât de bătrână (sau cât de tânără) arată.

Poți face ochii să iasă în evidență folosind nuanțele potrivite.

În conformitate cu descoperirile lor, studiul a menționat că aplicarea machiajului poate ajuta la creșterea luminozității și la îmbunătățirea contrastului facial. De exemplu, utilizarea fardului de pleoape, a creionului de ochi și a rimelului poate ajuta la mascarea unor semne de îmbătrânire.

Există, totuși, nuanțe specifice care ți-ar putea face ochii mai strălucitori în funcție de culoarea lor naturală. Pentru ochii albaștri, nuanțe contrastante de portocaliu, cupru și auriu pot fi cel mai bun pariu. Pentru ochii căprui, nuanțele reci, precum albastru și violet, îi vor face să iasă mai mult în evidență. Femeile cu ochi cenușii se pot juca cu mai multe nuanțe, de la argintiu la portocaliu la tonuri roșii sau violete.

Sprâncenele groase și pline pot face minuni pentru fața ta.

Sprâncenele încadrează ochii, așa că trebuie să le îngrijești. Când le machiezi, experții recomandă aplicarea produsului cu mișcări mici, delicate, pentru a obține aspectul mai natural de „păr des”. Ai grijă să nu lungești prea mult sprânceana și să creezi arcuri naturale în loc de cele ascuțite. Folosirea corectorului sub sprâncene va ilumina și acea zonă.

Faci impresie cu buze suple și sănătoase.

Contrastul buzelor cu culoarea ochilor poate ajuta la echilibrarea nuanțelor de pe fata ta. Rujul mai închis se potrivește bine cu ochii strălucitori, în timp ce nuanțele strălucitoare se potrivesc ochilor căprui. De asemenea, poți potrivi culoarea rujului cu nuanța pielii. Persoanele cu pielea mai închisă la culoare își pot evidenția buzele cu culori vibrante, precum roz și portocaliu. Cele cu pielea mai deschisă vor ieși cu siguranță în evidență cu buze roșu închis sau roz deschis.

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care Iulia Albu nu și-a vopsit niciodată părul

Andreea Damian

FETITA lui BRENCIU ii seamana leit! FOTO!

Ziua Culturii Române | Expoziția de artă de la Palatul Mogoșoaia

Ciocîrlan

Sex-simbolul anilor ’60 a murit la vârsta de 82 de ani

Andreea Damian

Dana Roba a ajuns la Poliție! Ce i-a făcut, de data aceasta, fostul soț, Daniel Balaciu

Andreea Damian

DyFashion – universul femeilor pasionate de modă

realitatea

Scrie un comentariu