Home > Agenda > Câștigurile financiare ale companiei Disney vin de la parcurile tematice și „Regele leu”

Câștigurile financiare ale companiei Disney vin de la parcurile tematice și „Regele leu”

Veniturile totale și trimestriale de la Walt Disney Company au obținut o ascensiune mare grație succesului filmului „The Lion King” și al creșterii activității în parcurile tematice ale companiei.

Veniturile gigantului mass-media au depășit estimările, urcând cu 34% până la 19,1 miliarde dolari, față de 14,3 miliarde dolari din ultima perioadă. Compania suferă modificări serioase. La începutul acestui an, Disney a finalizat achiziția contra a 71,3 miliarde de dolari din o mare parte a activelor de divertisment ale 21st Century Fox. Este un acord care oferă controlul asupra studiourilor de la 20th Century Fox, Nat Geo, FX și alte mărci, alături de drepturile la francizele depozitate precum „Avatar”, „X-Men” și „The Simpsons”.

Veniturile din divertisment au crescut cu 52%, până la 3,3 miliarde de dolari, iar veniturile operaționale au crescut cu 79%, până la 1.079 milioane de dolari, datorită recepției comerciale a unor blockbusters precum „Toy Story 4”, „Aladdin” și sus-menționatul „The Lion King”. Parcurile tematice ale companiei au înregistrat, de asemenea, o creștere, veniturile pentru trimestru fiind în creștere cu 8% la 6,7 ​​miliarde de dolari, iar veniturile din exploatare pe segment au crescut cu 17% la 1,4 miliarde de dolari. Compania a atribuit asta creșterii vânzărilor de mărfuri bazate pe „Frozen” și „Toy Story”, precum și o cheltuială mai mare în rândul vizitatorilor Disneyland datorată în parte prețurilor mai mari ale biletelor. Nu totul a decurs însă fără probleme. Uraganul Dorian a afectat negativ prezența la Walt Disney World, cu sediul în Florida, iar popularitatea din Hong Kong a parcului Disneyland a suferit pe fondul tulburărilor politice din regiune.

Raportul de venituri de ieri (joi, 7 noiembrie) vine în contextul în care conglomeratul mass-media pregătește lansarea Disney Plus, un serviciu de streaming care speră că va putea concura cu Netflix. Serviciul va debuta pe 12 noiembrie și va prezenta serialul spinoff „Star Wars” „The Mandalorian” și o versiune live-action a „Lady and the Tramp”. Disney Plus va costa 6,99 dolari pe lună. Prețul său este scăzut de serviciul de streaming al Apple, care se înregistrează sub 5 USD. Peisajul este unul aglomerat. Comcast lansează, de asemenea, un serviciu de streaming și Amazon continuă să atragă clienți prin oferta sa Prime Video. Disney consideră, totuși, că va putea fi un jucător major în acel spațiu datorită asocierii sale puternice cu divertismentul pentru familie

Articole asemanatoare
Faceți cunoștință cu filantroapa dezbrăcată care a strâns un milion de dolari pentru Australia
Un cocktail Baby Yoda este acum servit la Disneyland în barurile Sam Tiki
Află mai multe despre Kakeibo: arta japoneză de a economisi bani
star wars
Star Wars: Gest făcut de Disney după scena cu primul sărut între persoane de acelaşi sex

Comenteaza acest articol

Câștigurile financiare ale companiei Disney vin de la parcurile tematice și „Regele leu”

by realitatea   1 min
0