Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Cât de des ai nevoie de o tunsoare pentru un aspect perfect, în funcție de tipul tău de păr

Dacă te tunzi prea des, împiedici părul să crească. Dacă îl tunzi prea rar, părul tău se deteriorează și capătă un aspect neîngrijit. Dar cât de des este „des” și cât de rar este „rar”? Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îl tunzi în funcție de tipul de păr.

Pentru a menține un aspect splendid, experții au dezvăluti cât de des ar trebui să te tunzi în funcție de textura părului.

Păr creț

Acest tip de păr poate aștepta de fapt un pic mai mult înainte de a fi tăiat. Acest lucru se datorează faptului că, chiar și atunci când începe să crească, nu va arăta cu mult diferit. Dacă vrei să-ți lași părul lung, tunde-l la fiecare 6 luni. Dar dacă dorești să îi menții lungimea și stilul, tunde-l la fiecare 3 luni.

Părul afro

ăarul texturat este în mod natural destul de uscat. De aceea, dacă ai părul foarte creț și voluminos și dorești să menții buclele, este recomandat să îl tai o dată la 6 până la 12 săptămâni. În cazul în care părul tău este deteriorat de căldură sau vopsire, ar fi mai bine să-l tai de fiecare dată când îl vopsești. Acest lucru va împiedica supraprocesarea capetelor.

Păr drept sau ondulat

Părul fin poate fi, de cele mai multe ori, obositor de întreținut. De fapt, poți arăta uimitor săptămâni întregi și deodată te vei trezi că e distrus. Cheia pentru a avea părul drept sau ondulat bine întreținut este să îl tunzi des fără a tăia prea mult. Pentru cele mai bune rezultate, mergi la coafor o dată la 10 săptămâni sau 3 luni pentru ține părul sub control.

Păr gros

Părul gros nu are nevoie de o tunsoare pentru o perioadă mai lungă de timp. Cu toate acestea, uneori te poate face să înnebunești din cauza firelor de păr rebele. Deci, dacă ai păr gros, poți să te tunzi la fiecare 6 luni pentru a preveni deteriorarea capetelor.

Păr subțire

Părul mai subțire este predispus la rupere. În plus, își poate pierde stilul rapid. Deci, pentru a păstra stilul și pentru a preveni daunele, este mai bine să-l tunzi la fiecare 2 luni.

Păr deteriorat

Dacă părul tău este predispus la vârfuri despicate, îl coafezi sau îl vopsești regulat, este mai bine să îl tai o dată la 8 săptămâni (6-12 săptămâni). Acest lucru va ajuta părul să rămână mai sănătos. Tunsorile frecvente vor ajuta la prevenirea ruperii și a uscării excesive. Nu înseamnă că ar trebui să tai prea mult de fiecare dată.

ARTICOLE SIMILARE

Actrița de la Bollywood care a creat fenomenul #MeToo în India

Andreea Damian

O noua destinatie a frumusetii M•A•C

Părinții sunt avertizați: SLIME-ul ar putea să fie toxic

realitatea

Bei Bei, ursul panda uriaș botezat de Michelle Obama s-a mutat în China

realitatea

Invata sa realizezi un machiaj corector in functie de forma fetei!

realitatea

Ce este VSCO girls, trendul din online în care tinerele sunt preocupate de mediu

Andreea Damian

Scrie un comentariu