Tabu
Image default
FASHION

Cât de des să-ți speli sutienul? Răspunsul unui dermatolog

Dacă purtați sutien, probabil vă întrebați cât de des să-l spălați. Nici prea mult pentru a nu-l deteriora, nici prea puțin pentru a nu risca anumite probleme ale pielii. 

Multe femei l-au abandonat pentru mai mult confort și libertate. Dimpotrivă, există femei cărora le place să strecoare această piesă de lenjerie sub îmbrăcăminte, fie că le garantează o susținere bună, fie pur și simplu de preferință. Dacă te încadrezi în această a doua categorie, s-ar putea să ai multe întrebări: de la găsirea de sfaturi pentru alegerea mărimii potrivite până la ce culoare să porți sub un top alb. Dar odată ce ai găsit lenjeria perfectă, apare neapărat o altă întrebare: cât de des ar trebui să o speli?

La fel ca blugii, sutienul este într-adevăr o piesă care ridică întrebări. Chestionată de HuffPost american, dr. Leah Ansell, medic dermatolog, a oferit o parte dintr-un răspuns. Și pentru a ști când să-ți duci lenjeria către coșul de rufe murdare, nu este suficient să te bazezi pe aspectul sau murdăria aparentă a acesteia. Un sutien care nu este curățat suficient de des poate duce la infecții. De fapt, bacteriile, care nu sunt neapărat vizibile, se acumulează pe țesătură, care este în contact direct cu pielea. Medicul indică faptul că cea mai frecventă infecție observată în această zonă este micoza. Este cauzată de o drojdie sau ciupercă numită Candida. Acestei din urmă „îi plac locurile întunecate și umede. Acesta este motivul pentru care „este comun în acest domeniu”. Spălându-vă sutienul, îl veți scăpa de acumularea de „celule moarte, praf și transpirație”, explică ea.

Când ar trebui să-ți speli sutienul?

Potrivit dermatologului, frecvența spălării depinde de tipul de lenjerie. Pentru un sutien sport, este indicat să îl curățați după fiecare utilizare. Acesta din urmă „este strâns și potrivit” și, prin urmare, „mai probabil să contribuie la inflamarea pielii de sub piept pe măsură ce transpirați”, potrivit dr. Ansell. „Dacă nu îl speli după efort, bacteriile pot pătrunde pe piele.” În ceea ce privește lenjeria de zi cu zi, spălarea o dată pe săptămână este suficientă. Rețineți că dacă mergeți la serviciu cu bicicleta sau pe jos pentru o perioadă lungă de timp, va trebui să o faceți mai regulat.

Cum să-ți speli corect sutienul?

Se spune adesea că spălarea prea frecventă sau necorespunzătoare poate deteriora această piesă delicată. Desigur, este posibil să o spălați manual, dar nu este interzis să spălați sutienul la mașina de spălat. Laura Burke, expertă în lenjerie și sutien, recomandă spălarea într-un ciclu delicat sau program manual. Pune-l într-o plasă dacă îl pui în mașina de spălat cu alte haine. De asemenea, specialistul vă reamintește să închideți întotdeauna bine sutienul înainte de a-l pune în mașină pentru a preveni să se prindă de restul. În ceea ce privește uscarea, este mai bine să lăsați lenjeria să se usuce la aer decât să o puneți în uscător pentru a nu o deteriora prea repede.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Stilul prințesei Diana | Aspectele ei cele mai iconice care au rămas în tendințe

Andreea Damian

Zoe Saldana, imaginea Calvin Klein

realitatea

7 trenduri must-have pentru femei in aceasta primavara

realitatea

Cum să-ţi faci un accesoriu special dintr-o cravată?

Coca Cola, colecția primăvară – vară 2011

realitatea

Ochelari Tom Ford, inspirati de Hitchcock

realitatea

Scrie un comentariu