Tabu
Image default
FASHIONSlider

Stilul prințului Philip: garderoba fără cusur a unui gentleman

Toată viața sa, ducele de Edinburgh a purtat costume Savile Row, haine bine croite și uniforme cu pasiune și eleganță. Fără nicio îndoială, prințul Philip a avut un stil impecabil.

Prințul Philip, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, a avut, de asemenea, un anumit gust pentru îmbrăcăminte influențat de perioadele petrecute la Colegiul Gordonstoun din Scoția și la Royal Naval College din Dartmouth, ca viitor ofițer al Marinei Regale. Când s-a căsătorit cu tânăra Elizabeth, în 1947, a renunțat la titlurile sale regale și la religia ortodoxă, dar și la ideea unui stil care atrage atenția. Devenind soțul reginei, el va fi un sprijin neclintit, îmbrăcat mereu impecabil.

Alegeri sigure

Prințul Philip a îmbrățișat într-un dulap clasic și perfect croit. Alegeri sigure și grijulii, cum ar fi costumele sale, pe care le-a făcut în numeroase ateliere din Savile Row, Londra, și adaptate de John Kent, croitorul său. Două piese care se vor potrivi ani la rând. Își comandă cămășile de la Stephens Brothers, pantofii pe măsura lui de la cizmarul John Lobb și își încredințează ținutele sale militare lui Davies & Son.

Prințul Philip se remarcă prin arta și măiestria ținutei casual. Un mare sportiv, practică cu pasiune cricketul, polo și diverse sporturi nautice și cunoaște pe de rost ținutele care se potrivesc cu aceste sporturi. O fotografie alb-negru, făcută în Anglia în 1957 în timpul unui meci de polo, îi arată pe prinț purtând un pulover peste un tricou cu guler, pantaloni chino și cizme înalte din piele. Alte fotografii, în care apare într-o ținută sportivă, atestă, de asemenea, atenția sa la detalii și talentul său de a nu face gafe stilistice. Când se afla pe apă, el opta adesea pentru uniforma riguroasă a marinei, cu cravată. Purta, de asemenea, tricouri, pantaloni de in și alte ținute casual pentru acele zile de vară.

Mai elegant decât prințul Harry

În 2016, pe atunci în vârstă de 94 de ani, Prințul Philip a ocupat locul 12 în clasamentul „50 cel mai bine îmbrăcați bărbați din Marea Britanie” publicat de ediția britanică a revistei GQ, înaintea nepotului său, prințul Harry, care apare și el, dar pe locul 38. Publicația a salutat un stil întotdeauna impecabil.

ARTICOLE SIMILARE

Șeful L’Oréal, criticat după o declarație controversată: „Poluarea e bună pentru afaceri”

Andreea Damian

Maratonista și-a alergat cei trei copii și a depășit un record mondial

Andreea Damian

Anamaria Prodan și-a deschis o nouă afacere. Despre ce este vorba – VIDEO

Andreea Damian

Bianca Drăgușanu și Anda Adam au îngropat securea războiului. Ce mesaje și-au transmis una alteia

Andreea Damian

Eminem răspunde criticilor aduse versurilor de pe noul lui album

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 21 iulie!

realitatea

Scrie un comentariu