Tabu
HEALTH

Ce să eviți după vaccinarea antigripală

S-ar putea să vă simțiți rău, obosiți sau pur și simplu cu o durere locală după vaccinarea antigripală și vă puteți întreba ce ar trebui să evitați după vaccinarea antigripală pentru a vă asigura că nu vă simțiți mai rău.

Analgezicele pot ajuta cu efectele secundare ale vaccinului antigripal. Există puține restricții cu privire la ceea ce puteți mânca, bea sau face după vaccinarea antigripală.

Medicamente de evitat

Majoritatea medicamentelor nu vor interfera cu vaccinul antigripal sau nu vor cauza probleme după ce vă vaccinați. Este esențial să luați toate medicamentele așa cum sunt prescrise, indiferent de vaccinurile antigripale viitoare sau recente.

Dacă luați medicamente, cum ar fi steroizi, care vă pot suprima sistemul imunitar, discutați cu un furnizor de asistență medicală despre momentul administrării dozelor. Ei vă pot recomanda să alegeți când medicamentul dumneavoastră nu este la apogeu pentru a vă vaccina împotriva gripei, astfel încât corpul să poată genera un răspuns imunitar puternic/

Deși unii experți spun că analgezicele eliberate fără prescripție medicală (OTC) precum ibuprofenul sau acetaminofenul pot ajuta la reducerea durerii la locul de injectare a vaccinului, alți cercetători sugerează că aceste medicamente pot dilua sau slăbi efectele protectoare ale vaccinul. 

Alimente și băuturi de evitat

Similar cu lipsa restricțiilor de medicamente cu vaccinul antigripal, nu există prea multe de care să vă faceți griji în ceea ce privește alimentele și băuturile după vaccinarea antigripală. Dacă aveți greață sau nu vă simțiți bine după vaccin, puteți alege să evitați anumite alimente și băuturi, dar nu există articole pe care experții să le recomande cu tărie să le evite după imunizare.

Ești contagios după o vaccinare împotriva gripei?

Când primiți vaccinul antigripal, vi se administrează o versiune inactivă sau sintetică a virusului, ceea ce înseamnă că vaccinul antigripal nu vă infectează cu gripă. În schimb, vă expune corpul la viruși inactivi, astfel încât să fie capabil să detecteze virusul și să-l omoare dacă sunteți expus la gripă. Nu puteți transmite virusul sau o infecție gripală altora din vaccin. 

Cu toate acestea, puteți trece de o infecție gripală care a incubat în timpul imunizării.

Este nevoie de aproximativ două săptămâni de la momentul vaccinării împotriva gripei pentru ca sistemul dumneavoastră imunitar să dezvolte o protecție adecvată împotriva virusurilor gripale. Dacă ați fost deja infectat în momentul vaccinării sau să vă infectați imediat după aceea, există încă șansa să vă îmbolnăviți de gripă și să o transmiteți celor din jur. 

După vaccinarea împotriva gripei, puteți fi infectat și cu alte infecții respiratorii. Vaccinul împotriva gripei sezoniere protejează numai împotriva anumitor tipuri de virusuri gripale. 

Ce trebuie făcut după vaccinare?

Odihna și analgezicele fără prescripție medicală vă pot ajuta dacă nu vă simțiți bine după vaccinarea antigripală. Cu toate acestea, aveți grijă să nu utilizați mai mult de un medicament pentru durere la un moment dat și discutați cu un furnizor de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o reacție severă sau alergică la vaccin.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Tromboza: de ce vorbim despre riscurile legate de vaccin și mai puțin despre cele legate de pilula contraceptivă?

Andreea Damian

8 superalimente pe care nu ar trebui să le mâncăm în exces

Andreea Damian

Terapie naturală: cirirpitul păsărilor este cel mai bun antidot împotriva stresului

realitatea

Dimineața sau după-amiaza: la ce oră din zi este cel mai bine să vă vaccinați?

Andreea Damian

Anxietatea pe timpul pandemiei. Cum să faci față vieții după izolare

Andreea Damian

Romalimenta pune punctul pe „Siguranta alimentara”

realitatea

Scrie un comentariu