Tabu
HEALTHSlider

Cele mai bune sfaturi ca să nu iei coronavirus pe Litoral

Românii nu sunt dispuși să renunțe la concedii, în ciuda tutoror temerilor legate de coronavirus. De la 1 august, în Constanța, dar și în stațiunile turistice de la malul mării vor fi impuse anumite restricții pentru prevenirea răspândirii noului virus.

Turiștii vor purta obligatoriu mască de protecție în spațiile publice aglomerate între orele 18.00-24.00: pe faleze, pe aleile pietonale intens circulate, în parcuri, când stăm la coadă să cumpărăm o gustare.

Iată cinci sfaturi ca să te nu te-mbolnăvești de coronavirus pe Litoral!

Poartă mască de protecție cât de mult poți

Masca de protecție trebuie purtată obligatoriu în zonele aglomerate de pe Litoral, între orele 18.00-24.00. Vei fi obligat prin lege să porți mască pe faleze, în piețe, țârguri sau pe aleile aglomerate din stațiuni. Excepție fac doar copiii sub cinci ani. În cazul în care nu te conformezi, amenzile sunt usturătoare!

Păstrează distanța fizică inclusiv când intri în apă

Și când te bălăcești în apa mării te poți îmbolnăvi de coronavirus. Covid-19 nu se ia din apă propriu zis, ci doar de la persoanele bolnave care se află în preajma ta, la o distanță mai mică de doi metri. Alege un loc ferit pentru bălăceală și riscurile vor fi mai mici! Distanța fizică trebuie respectatăși peplajă. Dacă nu ai găsit locuri libere pe șezlong și vei sta la soare întins pe cearșaf, alege o zonă mai liberă, care să-ți permită o distanțare socială de cel puțin doi metri față de turiștii din preajmă. Nu te înghesui laolaltă cu ei pe un petec de nisip!

Evită aglomerația de la cozi

Ești la mare, în vacanță, vrei să te relaxezi și să te distrezi. Însă, trebuie să știi că dacă te expui în locuri aglomerate de genul teraselor, satelor de vacanță, aleilor pietonale sau parcurilor aglomerate, riști să te întorci acasă infectat. Stai mai departe de persoanele străine, poartă mască chiar și în locurile sau zonele unde nu este obligatorie și spală-te cât mai des pe mâini. Evită să stai la cozi pentru a-ți cumpăra din stațiune o înghețată, suc, șaorma, gogoși sau bilete pentru a teda în mașinuțe sau carusel.

Evită persoanele străine

În vacanță suntem relaxați, puși pe distracție, mai toleranți, mai sociabili și putem lega mai ușor prietenii. Ne simțim bine, nu ne deranjează nimic, suntem fericiți și mult mai deschiși către interacțiunea cu cei din jur. În această perioadă, când coronavirusul colcăie nestingherit cam peste tot, este recomandat să nu interacționezi deloc cu persoanele străine. E foarte posibil ca cei cu care te împrietenești să fie bolnavi asimptomatici.

Nu te înghesui la piscina hotelului

Dacă te-ai cazat la hotel, cu siguranță aceasta are piscină și vei dori să înoți și tu liniștit în ape limpezi și curate, fără alge. Piscina este ideală dar nu în această perioadă. Motivul? S-ar putea să fie foarte aglomerat, iar în timp ce te bucuri de răcoarea apei intri fără să vrei în contact direct cu alți turiși care mișună pe lângă tine. Spațiul este mult prea mic!

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 12 iunie!

realitatea

Piesa vestimentară cu aer parizian în care merită să investești

Andreea Damian

Alimentație | Iată cum să calculezi porțiile ideale cu mâinile

Andreea Damian

Mesajele transmise de Lady Gaga şi Jennifer Lopez înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Andreea Damian

Încă o despărţire surpriză în showbiz! Erau împreună de 9 ani și toată lumea îi considera cuplul perfect

Andreea Damian

Stevie Wonder va suferi o intervenție medicală majoră

Andreea Damian

Scrie un comentariu