Tabu
HEALTH

4 plante care îți taie pofta de dulce

Emoțiile noastre ne pot împinge să cădem pradă ispitei: o pătrățică de ciocolată se transformă rapid într-o întreagă ciocolată. Fluctuaţiile nivelului de zahăr din sânge, lipsa unor vitamine (complexul B) sau minerale (fier, magneziu) în organism, stresul, programul haotic de somn, sărirea meselor principale, acestea pot fi câteva cauze comune pentru care pofteşti la dulce.

Cum potolești aceste pofte? Anumite plante sunt deosebit de eficiente în această luptă.

Gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre

Această plantă cățărătoare de origine indiană, folosită în mod tradițional de medicina ayurvedică, taie pofta de dulce într-un mod destul de radical. Planta afectează receptorii gustului și face ca toate alimentele dulci consumate după aceea să nu aibă gust. Astfel, prin eliminarea gustului de zahăr din alimentele care ne fac să ne dorim, tăiem pofta de dulce.

Cum o consumăm? Sub formă de capsule de 500 mg (care se găsesc în farmacii sau magazine de tip plafar) timp de trei săptămâni. Dacă simțiți nevoie de dulce, țineți o capsulă sub limbă până se topește. Puteți consuma și ceai. Pentru a-l prepara, infuzați două linguri de Gymnema sylvestre în jumătate de litru de apă.

Contraindicații

Înainte de a consuma oricare dintre aceste plante, este esențial să vă consultați medicul sau să discutați cu farmacistul. Într-adevăr, pot interfera cu alte medicamente și nu sunt compatibile în special cu tratamente de tip antidiabetic (gymnema sylvestris) sau chiar antidepresive (griffonia simplicifolia). Femeile însărcinate sau care alăptează, precum și copiii mici nu le pot consuma.

Muguri de smochin

Utilizată pe scară largă în gemmoterapie (practică terapeutică care folosește plante sub formă de germeni), această plantă este un regulator foarte bun al sistemului nervos. Este excelentă pentru lupta împotriva micilor bulimii emoționale, atunci când mâncăm sub influența emoțiilor. De asemenea, este excelentă pentru digestie și ajută la combaterea acidității stomacului. Un alt avantaj deloc neglijabil, gustul său mic de smochine care va satisface pofta de dulce.

Cum îi consumăm? În cura de o lună. Se administrează 5 până la 7 picături pe limbă, de preferință între mese, de îndată ce apare pofta, de până la cinci ori pe zi.

Griffonia simplicifolia

Griffonia simplicifolia

Originară din Africa Centrală, această plantă contribuie mai mult la reglarea dispoziției și anxietății. Un efect foarte util pentru a contracara gustarea emoțională, potrivit experților citați de Madame Le Figaro. Griffonia simplicifolia este un precursor al serotoninei, acest neurotransmițător al cărui rol este de a ne echilibra dispozițiile și emoțiile.

Cum o consumăm? Într-o cură de trei săptămâni. În soluție hidroalcoolică (disponibilă în farmacii sau plafaruri), 30 de picături într-un pahar cu apă. Sau sub formă de capsule de 500 mg, de două ori pe zi.

Scorțișoara, aliatul dulce

Ușor de recunoscut pe rafturile supermarketurilor, acest condiment este ultimul aliat anti-zahăr. Este un regulator al zahărului din sânge, adică ajută la controlul nivelului de glucoză din organism. În plus, aroma sa ușoară satisface pofta de zahăr fără probleme.

ARTICOLE SIMILARE

Mituri despre varice desființate de chirurgul Rafael Halpern: când este mai bine să te operezi dacă vrei să rămâi însărcinată

Oana

Ce trebuie să faci ca să ai grijă de sănătatea inimii tale? (P)

Andreea Damian

De ce exercițiile fizice regulate sunt mai benefice pentru femei decât pentru bărbați

Andreea Damian

Detoxifierea: Curatenia de primavara a organismului (partea 3)

realitatea

Transformă-ți cada în propriul SPA cu ajutorul uleiurilor esențiale de calitate

realitatea

Descoperire uimitoare despre corpul feminin

Andreea Damian

Scrie un comentariu